Un tsunami uriaș va lovi Europa. Experții sunt 100% siguri. Statele care sunt în pericol

Un tsunami uriaș va lovi Europa. Experții sunt 100% siguri. Statele care sunt în pericol

Experții avertizează că un tsunami s-ar putea produce în următorii 30 de ani în Marea Mediterană, scrie  

Ioana Neagu, primărița „credincioasă” din Valea Călugărească a uitat de promisiunile din campanie. Rețeaua de apă şi canal, abandonată!

Comisia Oceanografică Interguvernamentală a UNESCO (CIO) avertizează că un tsunami de peste un metru va lovi Marea Mediterană în următorii 30 de ani.

Ruşinea politicii prahovene: Alin Moldoveanu (PNL), karatistul care a adus un municipiu la „rang” de comună

Ziarul spaniol La Razon relatează că zona periculoasă este falia Averroes de sub Marea Alboran. Un cutremur în zona respectivă ar putea provoca valuri de șase metri, care ar ajunge în Spania în doar 21 de minute. În cel mai optimist scenariu, locuitorii de pe coastă ar mai avea la dispoziție doar 35 de minute pentru a fugi în interior.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

De la începutul secolului al XX-lea, au avut loc aproximativ 100 de tsunami-uri în Marea Mediterană și în mările din apropiere, ceea ce reprezintă aproximativ 10 % din totalul tsunami-urilor din lume pentru această perioadă.

Tsunami-urile din Atlanticul de Nord-Est sunt mai puțin frecvente, deși un cutremur cu magnitudinea de 8,5 în 1755 a declanșat un tsunami care a distrus cea mai mare parte a Lisabonei în Portugalia, Cádiz în Spania, părți din Maroc și a atins sud-vestul Cornwall în Regatul Unit și Irlanda.

Un cutremur în largul coastei Málaga ar declanșa un tsunami care ar lovi țărmul în 21 până la 35 de minute.

„În vestul Mediteranei”, a spus Pascal Roudil, technical coordinator at the CENALT, „dacă avem un cutremur lângă Algeria, acesta va traversa marea într-o oră și 15 minute”.

„De asemenea, deși tsunami-urile noastre nu sunt la fel de mari ca în Pacific, nu este nevoie de valuri înalte de 30 de metri pentru a avea pagube și răniți. Chiar și 50 de centimetri pot fi periculoși pentru înotători”, adaugă el.

Articol recomandat de

Teribil! Vestea primită de Alvaro Morata după accidentarea stupidă de dinaintea finalei EURO 2024

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191