Unde se află cel mai spectaculos pod suspendat din România. Peisajul de vis îți taie răsuflarea

Unde se află cel mai spectaculos pod suspendat din România. Peisajul de vis îți taie răsuflarea

În inima spectaculoșilor Munți Hășmaș, din traseul Cheilor Bicazului, se desprinde un colț de natură sălbatică care așteaptă să fie descoperit: Cheile Bicăjelului. Acolo găsim și un pod suspendat amplasat la o înălțime mare. Este unic în România și are o distanță de 12 km.

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

Unde sunt situate Cheile Bicăjelului

Cheile Bicăjelului sunt situate în Munții Hășmaș, în partea de nord-est a României, în județul Neamț. Sunt formate de cursul pârâului Bicăjel, afluentul principal al râului Bicaz. Această zonă este înconjurată de peisaje montane cu stânci și păduri dense, oferind o experiență de neuitat călătorilor. Pentru a ajunge la Cheile Bicăjelului, cel mai convenabil mod este cu mașina.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Există un drum asfaltat până la apropierea cheilor, drumul național DN12C, o arteră națională secundară din România, care face legătura între orașele Gheorgheni și Bicaz. Din locul numit Gâtul Iadului al Cheilor Bicazului, se intră pe un traseu pe jos pentru a ajunge la Cheile Bicăjelului. 

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

Care este traseul pe care poți să îl parcurgi 

Traseul Circuit al Cheilor Bicăjelului este considerat de cei care l-au străbătut de o frumusețe aparte. Urmează ruta: Podul Ungurilor – Cheile Bicăjelului – Podul Suspendat – Turnul Negru – Cabina Panoramică de pe Piatra Poienii – Șaua Țifrea – Podul Ungurilor.

Traseul circuit începe de la Podul Ungurilor, imediat lângă DN12C și urmează cursul pârâului Bicăjel, adâncindu-se în frumusețea sălbatică a cheilor, pe marcajul bandă galbenă. Drumul șerpuieste prin această defilare naturală până la Primul Pod Suspendat, aflat la 2-3 metri deasupra apei. O atracție impresionantă, care oferă o perspectivă unică asupra râului și a peisajului înconjurător. De aici, se continuă călătoria urmând marcajul cruce galbenă spre al Doilea Pod Suspendat peste pârâu, la o înălțime amețitoare față de sol.

Cum ajungi la Turnul Negru 

Indicatoarele arată 30 de minute până la Turnul Negru, această parte fiind cea mai solicitantă, cu urcări și locuri abrupte, unde pe alocuri trebuie să te ajuți de cablurile montate. Ajunși sus, aveți o vedere impresionantă a Cheilor Bicazului. Urmând indicatorul cu punct și cercuri duble de culoare galbenă, traseul duce la Cabina Panoramică de pe Piatra Poienii.

E suspendată pe stânci (mai există una de acest fel în România doar pe Vârful Ghilcoș), cu vedere spre hăul cheilor, dar și spre Cheile Bicazului, Piatra Altarului și Suhardul Mic. Serviciul Salvamont vă poate da codul de acces, printr-o programare telefonică pealabilă. În plus, telescopul amplasat aici vă oferă acces spre imagini de poveste. De aici, traseul se reîntoarce pe marcajul cu cruce galbenă și continuă către Șaua Țifrea, o culme panoramică care oferă panorame impresionante asupra regiunii.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191