Unde se află drumul lui Mihai Viteazul, unul dintre cele mai spectaculoase din România

Unde se află drumul lui Mihai Viteazul, unul dintre cele mai spectaculoase din România

Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, cunoscut sub denumirea de „Drumul lui Mihai Viteazul” sau Transvilcan (DJ 664), reprezintă o călătorie fascinantă și istorică ce leagă Oltenia de Transilvania. Acest drum forestier traversează Munții Vâlcan pe direcția nord-sud între localitățile Schela din județul Gorj și Vulcan din județul Hunedoara, străbătând o distanță de 28 de kilometri și oferind o experiență de neuitat.

VIDEO/ Primarul Andrei Volosevici a răbufnit la adresa managerului Spitalului Județean: La Terapie Intensivă lipsesc medicamente esențiale! Familiile şi le cumpără!”

Un peisaj spectaculos ce-ți taie răsuflarea

Drumul lui Mihai Viteazul se înalță până la altitudinea maximă de de metri, atingând Pasul Vâlcan, și oferă un peisaj spectaculos ce taie răsuflarea celor care îl parcurg. Această rută, mai puțin celebră decât Transalpina, este însă plină de istorie, având o vechime de aproximativ de ani, datând de pe vremea războaielor daco-romane, conform istoricilor.

Comunele Gornet şi Drăgăneşti au atras peste 5 milioane de euro, prin „Anghel Saligny”. Prefectul Virgiliu Nanu, alături de cei doi primari, la semnarea contractelor de finanțare

Care este legenda acestui drum

Legenda Drumului lui Mihai Viteazul își găsește rădăcinile în perioada toamnei anului 1600, când domnitorul Mihai Viteazul a traversat această zonă în drum spre Viena, pentru a cere ajutor împăratului Rudolf al II-lea. Drumul a devenit cunoscut sub această denumire deoarece se spune că Mihai Viteazul a condus aici oștile sale în acea perioadă.

Conferinta de presa la PSD Ploiesti/ Gheorghe Sîrbu, fost PNL: „Roberta Anastase ne zicea sa blocam investitiile in Ploiesti. M-a pus invlusiv pe mine sa votez impotriva mea!”

Acest traseu impresionant nu poate fi parcurs cu orice mașină, fiind accesibil doar pentru vehicule 4X4 cu gardă înaltă la sol. Autoritățile hunedorene au asfaltat doar o porțiune a acestui drum, iar restul rămâne un drum forestier, menit să păstreze autenticitatea și să ofere o experiență off-road pentru aventurierii curajoși.

Pe lângă priveliștea uluitoare, legenda Drumului lui Mihai Viteazul include și o oprire notabilă într-un loc numit astăzi Poiana lui Mihai, unde, potrivit poveștilor, calul domnitorului ar fi murit din cauza efortului. Se spune că Mihai Viteazul ar fi înnoptat în această poiană, continuându-și apoi călătoria pe jos.

Călătorii care au avut privilegiul de a parcurge Drumul lui Mihai Viteazul afirmă că peisajul oferit de acest traseu este de-a dreptul fantastic, șerpuind paralel cu Valea Jiului și oferind priveliști deosebite asupra naturii și munților înconjurați.

Un omagiu adus unuia dintre cei mai importanți domnitori

Drumul lui Mihai Viteazul nu este doar un traseu spectaculos, ci și un omagiu adus unuia dintre cei mai importanți domnitori ai istoriei românești. Mihai Viteazul a fost primul domnitor care a reușit să unească cele trei provincii românești și rămâne în memoria colectivă pentru victoriile sale memorabile, cum ar fi cea de la Călugăreni din 1595 împotriva otomanilor conduși de Sinan Pașa. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191