Unde se află Zidul Uriașilor, locul din România a cărui origine nu o cunoaște nimeni

Unde se află Zidul Uriașilor, locul din România a cărui origine nu o cunoaște nimeni

Ne putem lăuda cu o țară unde găsești la fiecare pas locuri pline de mister, cu peisaje spectaculoase și cu o istorie bogată. Și totuși, există și cele a căror origine nu o cunoaște, de fapt, nimeni. În această categorie se află Zidul Uriașilor, despre care se spune că este o variantă românească a Marelui Zid Chinezesc.

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

Folclorul românesc abundă în legende și povești despre uriași, iar zona de curbură a Carpaților nu face excepție. În Valea Salciei, din județul Buzău, la granița cu județul Vrancea, există o misterioasă formațiune geologică pe care localnicii o numesc de generații întregi Zidul Uriașilor.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Potrivit monografiei din Valea Salciei, Zidul Uriașilor, aflat spre izvoarele râului Câlnău, este un strat de roci dure care conțin în compoziția lor scoicile unei mări preistorice formate în regiune cu peste 11 milioane de ani în urmă, numită Paratethys. Faptul că roca pare bine șlefuită i-a făcut pe unii să creadă că zidul a fost construit de oameni, dat fiind că are aproximativ un metru lățime, cu înălțimi ce ajung și 20 de metri pe anumite porțiuni. Pare că se termină după aproape 40 de metri, dar îşi face din nou apariţia la o distanţă de 500 de metri, conform adevă

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

Radu Iftinou, un fotograf care călătorește prin județul de la curbura Carpaților pentru a surprinde cu dronele și aparatele sale de fotografiat cele mai frumoase părți ale ținutului, este autorul unora dintre rarele imagini care surprind formațiunea stranie.

Cum este inexplicabilă originea calcarului, din care este format zidul, într-o zonă a Subcarpaţilor de Curbură în care se găsesc doar marne şi gresii, la fel de misterioasă este și lungimea deosebită a acestui perete natural şi liniaritatea sa. De asemenea, Zidul Uriașilor are o lungime de circa zece kilometri, în linie dreaptă, pe direcţia fostei graniţe dintre judeţele Buzău şi Vrancea.

Pentru a explica apariția acestui zid, oamenii din regiune au răspândit diverse legende. Unii spun că fiul cel mic al Babei Vrâncioaia a fost cel care a ridicat zidul pe pământurile primite de la Ştefan cel Mare. Totodată, se mai spune că acest zid, ce datează de peste un mileniu, este o variantă românească a Marelui Zid Chinezesc.

O legendă de la care pornește numele formațiunii geologice din Valea Salciei susține că zidul a fost construit cu mii de ani în urmă de ființe mitice care trăiau în regiune, uriași cu figuri ciudate și cu o putere imensă. Aceștia au încercat să îl înfrunte pe Dumnezeu, mutând albia Râmnicului pe Slănic.

Potrivit poveștii, acești giganți au pus rămăşag că vor face mutarea până când va cânta cocoşul de ziuă şi au început să care stânci şi să umfle apele. Aproape că au reușit să își construiască zidul, dar dintr-o dată barajele s-au rupt și s-au înecat cu toții. De atunci, aceste roci sunt cunoscute sub numele de Zidul Uriașilor și au învăluit întreaga zonă în mister.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191