Unicul animal din lume care doarme în timp ce zboară! Când îl văd, oamenii scuipă in sân de frică

Unicul animal din lume care doarme în timp ce zboară! Când îl văd, oamenii scuipă in sân de frică

Lumea necuvântătoarelor este fascinantă și niciodată nu încetează să ne surprindă. Click! își spune ce pasăre poate dormi chiar în timp ce zboară. Când o văd, oamenii scuipă in sân de frică.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Drapnelele sunt o specie de păsări ce fac parte din familia apodide și care, frecvent, este confundată că rândunica, deși între cele două există câteva diferențe clare. Potrivit site-ul Societății Ornitologice din România, drapnelele se hrănesc, se împerechează, își curăță penajul și chiar dorm în zbor. Potrivit PressOne, drapnelele seamănă cu rândunele sau lăstunii, însă nu sunt înrudiți. Acestea sunt mai mari decât celelalte și doar în cazuri grave pot fi văzute la sol. 

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Alexandru Stahl (40 de ani) explică: „Pentru că drepneaua nu se atinge de pământ, are un sistem imunitar specific. Din acest motiv, nu poate fi reabilitată ca orice altă specie. Și de aceea ne ferim, de obicei, să primim alte specii la acest centru”, pentru PressOne.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Cu excepția perioadelor în care cuibăresc, viața drapnelelelor se petrece în aer. Chiar și dormitul! Se pare că, în acele momente, somnul lor nu este unul profund ca în cazul oamenilor. Acestea au unele perioade în care intră în repaus activ, în care totuși zboară. Reușesc să urce până la de metri, în stoluri, unde intră în starea de repaus activ, în care dau din aripi ușor ca într-un fel de automatism și planează. În acele perioade nu vânează și nici nu interacționează între ele. Unele studii au arătat că acestea au stat încontinuu în aer chiar și 10 luni, conform biologului Sebastian Bugariu pentru sursa menționată. 

Atunci când puii încearcă să își ia zborul din cuib, există o singură încercare de flutura din aripi. Puiul sare în gol și dacă zboară, atunci supraviețuiește.

„Juvenilul plecat din cuib nu intră la cuibărit în următorii doi-trei ani, ci stă numai în aer, trăiește pe aripi. Acolo trece prin școala vieții, acolo învață jocurile de grup și acolo se împerechează. Totul se întâmplă în zbor”, mai spune Alexandru Stahl pentru sursa citată. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191