„Vedeta” de pe TikTok Călin Donca a rămas fără trei maşini de lux! Procurorii DIICOT au confiscat bunurile după perchezițile făcute la casa milionarului

„Vedeta” de pe TikTok Călin Donca a rămas fără trei maşini de lux! Procurorii DIICOT au confiscat bunurile după perchezițile făcute la casa milionarului

Călin Donca, cunoscut pentru faima sa pe platforma TikTok și pentru stilul său de viață luxos, se află acum în centrul atenției după ce procurorii DIICOT au efectuat percheziții la casa sa și au confiscat trei dintre mașinile sale de lux. Afaceristul trece prin clipe grele de când a fost reținut preventiv.

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

Călin Donca, milionarul cunoscut pentru popularitatea sa pe platforma TikTok, a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, iar astăzi va fi prezentat în fața instanței de judecată, respectiv Tribunalul Brașov, cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

Călin Donca, fără trei mașini de lux după perchezițiile domiciliare

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

Acuzațiile aduse milionarului includ prejudicierea statului român și presupusa folosire neautorizată a unei sume semnificative de bani dintr-o societate comercială în beneficiul său personal.

Călin Donca, recunoscut pentru pasiunea sa pentru mașinile sport, în special cele de lux, a fost supus unor percheziții de către procurorii DIICOT, iar rezultatul acestora a fost confiscarea a trei mașini de lux din averea sa.

 

Mașinile confiscate includ un McLaren, un BMW i7 și un alt BMW. Cu toate acestea, el a păstrat în posesia sa mașinile sale preferate.

 

Ce au transmis autoritățile

Oamenii legii se ocupă în aceste momente de cercetarea cazului. Rămâne de văzut dacă autoritățile vor decide să prelungească durata arestului preventiv în urma acestor percheziții.

 

„La data de 18. 09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea a 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, delapidare cu consecințe deosebit de grave, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, operațiuni de manipulare a pieței de capital.

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2021, inculpații au constituit în municipiului Brașov, un grup infracțional organizat, în scopul obținerii unor venituri financiare consistente prin săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, constând în aceea că au înregistrat în evidențele contabile ale unor societăți comerciale pe care le dețineau sau controlau, documente care atestă operațiuni fictive cu consecința micșorării bazei de calcul a impozitului pe profit si măririi cuantumului taxei pe valoare adăugată deductibilă, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului consolidat al statului cu consecința producerii unui prejudiciu de 4.346.286 de lei.

De asemenea, tot prin utilizarea unor documente false, liderul și-a însușit din patrimoniul unei societăți comerciale suma de 8.337.746 de lei pe care a folosit-o în interesul său și al celorlalți membri ai grupării infracționale. Cea mai mare parte a sumei a transferat-o în conturile unei societăți înregistrată în Emiratele Arabe Unite – Dubai aparținând membrilor grupului sau controlată de aceștia iar cu restul banilor a achiziționat bunuri de lux, în valoare de 340.000 USD.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191