Veste uriașă pentru pensionarii cu venituri mici. Ce se va întâmpla din septembrie cu aceste pensii

Veste uriașă pentru pensionarii cu venituri mici. Ce se va întâmpla din septembrie cu aceste pensii

Românii cu pensii mai mici de 2000 de lei urmează să primească, din luna septembrie, un ajutor financiar de la Guvern. Banii sunt acordați cu scopul de a-i sprijini pe vârstnici.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Informația îi vizează pe românii ajunși la pensie cu venituri foarte mici, care vor beneficia de vouchere pentru energie. În mai puțin de o lună, le vor intra banii pe card.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

Sumele pot fi utilizate pentru plata facturilor. Concret, este vorba despre cei 700 de lei care vor intra pe cardurile de energie. Amintim că prima tranșă a ajuns la beneficiari în luna februarie 2023, urmând ca a doua să ajungă la pensionari luna următoare.

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

Sprijinul de la Guvern este un ajutor mai ales pentru cei care au rămas în urmă cu plata facturilor. Cardurile de energie ajung în posesia a peste patru milioane de români. Până acum, au fost emise peste două milioane. Bugetul total destinat pentru acest program este de 2,8 miliarde de lei.

Pe lângă pensionarii cu pensia mică, printre beneficiari se numără și pensionarii de invaliditate, oamenii diagnosticați cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri sub de lei.

Mai mult, de acești bani vor beneficia și familiile cu alocație de susținere dar și românilor care beneficiază de ajutor social, cu venituri lunare mai mici de suma de de lei, potrivit programului.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu vine cu încă o veste bună. Șeful Executivului spune că în sezonul de iarnă 2023-2024, preţurile la energie vor fi plafonate.

„Avem azi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care asigurăm decontarea unor plăţi pentru furnizorii de energie pentru ca sistemul să fie în continuare perfect funcţional, cum a fost şi anul trecut cu preţuri plafonate.”, a transmis Marcel Ciolacu, potrivit România TV.

Comisia Europeană a transmis luni că a decis să nu prelungească măsurile de urgenţă introduse anul trecut pentru a proteja consumatorii de creşterea preţurilor energiei, adăugând că aceste măsuri au contribuit la calmarea pieţelor europene de energie electrică.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191