Veste uriașă pentru românii care stau la curte! Legea se aplică în toată România, iar amenda ajunge la 20.000 de lei

Veste uriașă pentru românii care stau la curte! Legea se aplică în toată România, iar amenda ajunge la 20.000 de lei

O veste importantă îi afectează din plin pe românii care stau la curte. Legea se aplică în toată România, iar amenda considerabilă ajunge până la de lei, în cazul nerespectării regulilor trasate acum doi ani. Această lege, numită și „Legea Compostului”, a fost implementată în întreaga România începând cu data de 20 februarie 2021 și a pus sub semnul întrebării un obicei tradițional, dar dăunător, practicat de mulți ani.

Casa primarului Alin Moldoveanu: 10 camere, 2.850 mp, construită din pensia de 1000 lei a mamei

În perioada de primăvară și toamnă, românii care stau la curte obișnuiau să ardă frunzele căzute și alte resturi vegetale din curte. Cu toate acestea, de la implementarea Legii Compostului, acest obicei a devenit interzis. Legea nr. 181/2020, care transpune o directivă europeană privind gestionarea deșeurilor nepericuloase compostabile, a impus atât persoanelor fizice, cât și celor juridice să colecteze separat biodeșeurile.

Fapte penale: Primarul din Păuleşti, Sandu Tudor, comite trafic de influență şi instigare la abuz în serviciu

Aceste deșeuri biodegradabile includ frunzele căzute, resturile de la tăierea copacilor, precum și alte deșeuri vegetale, gunoiul de grajd și alte deșeuri compostabile. Persoanele fizice și juridice sunt acum obligate să depună aceste deșeuri în locuri special destinate colectării sau să le predea unor firme autorizate pentru colectare.

BREAKING/ Prefectul Emil Drăgănescu blochează proiectul lui Tudone de „mituire” a primarilor PNL: „Vom ataca în instanță această ilegalitate!”

Cu toate acestea, mulți dintre românii care locuiesc la curte nu sunt conștienți de această lege, iar acest lucru îi pune în pericol de a primi amenzi semnificative. În cazul persoanelor fizice, amenzile variază între 400 și 800 de lei, în timp ce persoanele juridice care încalcă legea se pot confrunta cu amenzi extrem de costisitoare, în cuantum de până la de lei. Agenții Gărzii de Mediu sunt responsabili cu aplicarea și impunerea sancțiunilor menționate.

Este esențial ca românii care locuiesc la curte să fie conștienți de această lege și să înceteze să ardă deșeurile vegetale. În schimb, aceștia ar trebui să adopte practici de gestionare a deșeurilor în conformitate cu noile reguli pentru a evita amenzi costisitoare. Această lege are ca scop promovarea unui mediu mai curat și mai sănătos, precum și respectarea normelor europene privind gestionarea deșeurilor biodegradabile.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191