Vești proaste pentru elevi, la doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar. Din păcate, decizia a fost luată!

Vești proaste pentru elevi, la doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar. Din păcate, decizia a fost luată!

Elevii din țara noastră urmează să se întoarcă pe băncile școlii chiar de săptămâna viitoare, însă noul an școlar începe cu o veste proastă pentru cei mici! Decizia a fost deja luată de către autorități, iar o anumită categorie de elevi urmează să se lovească de dificultățile provocată de această schimbare neplăcută! Mai precis, este vorba despre eliminarea bursei de transport pentru cei mici!

Ionuț Dumitrescu, inginer: La Hidro Prahova e multă incompetență. O lipsă crasă de specialişti care lasă județul fără apă potabilă

Un singur weekend ne mai desparte de începutul școlii! Vacanța de vară deja a trecut, iar începând cu lunea viitoare, pe 11 septembrie, elevii din țara noastră urmează să se întoarcă pe băncile școlii! Cu toate acestea, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, elevii care beneficiau de bursă de transport au primit o veste neplăcută chiar înainte de a începe școala!

Alin Moldoveanu şi incompetenții numiți politic, „vedete” naționale. Ruşine, hoților criminali!

Conform sursei, copii care beneficiau de această bursă nu vor mai avea parte de acești bani! Mai precis, din acest an școlar, statul va oferi modalități de transport tuturor elevilor care merg la o școală care se află în altă localitate decât cea în care locuiesc, iar transportul este decontat de către stat.

Criză majoră a apei potabile în Măneşti! Primarul Constantin Nițoi și Hidro Prahova îşi bat joc de sănătatea cetățenilor

Potrivit sursei, Florin Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat despre acest subiect că „având în vedere că vor beneficia de facilități la transport, li se va deconta transportul, această categorie de burse nu a mai fost primită în categoria burselor sociale în noua metodologie.”

Cu toate acestea, burse vor continua să fie acordate elevilor de gimnaziu, cât și de liceu, iar singura condiție este ca aceștia să aibă o medie generală de cel puțin 9,50. De asemenea, primii 30% dintre elevii fiecărei clase vor putea beneficia de ajutor financiar din partea statului. „Practic, vor primi burse de merit 30% din elevii din fiecare clasă, iar în situația în care prin aplicarea acestui procent de 30% numărul rezultat nu va include toţi elevii care au o medie de minim 9,50, atunci listele se vor extinde astfel încât să cuprindă şi elevii care au obţinut în anul şcolar trecut o medie generală de cel puţin 9,50”, a mai spus Florin Lixandru, conform sursei citate.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191