Vești proaste pentru turiștii români! Drumul spre cea mai populară plajă din Thassos a fost închis

Vești proaste pentru turiștii români! Drumul spre cea mai populară plajă din Thassos a fost închis

Autoritățile din Thassos, Grecia, anunță restricții severe de circulație care intră în vigoare începând de duminică, 20 august.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Departamentul pentru Protecție Civilă din Grecia a făcut publică o hartă privitoare la riscul de incendiu începând cu data de 20 august.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

Astfel, drumul spre cea mai populară plajă din Thassos a fost închis. Restricția impusă de autorități vizează și alte rute de pe insulă.

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

Ce drumuri forestiere sunt închise

„Circulația este controlată (limitată) pe drumurile forestiere:

• Sf. Panteleímonas – Ag. Marína;

• Potamiá – Pigés Potamiás;

• Theológos către Kamíni;

• Limenária-Kástro;

• Mariés-barajul Marión;

• Mikró Kazavíti- Sf. Pantelimon

• Kazavíti-Toúmpa

• Rachoni

• Kallirachi

• Sotiros

Vă rugăm să respectați dispozițiile și să aplicați toate măsurile pentru prevenirea incendiilor!”, sunt anunțați turiștii pe Forum Thassos.

Ce altceva poți face în Thassos

Limenas este capitala insulei Thassos și, totodată, o stațiune cochetă, cu arhitectură frumoasă. Este un oraș modern, cu străduțe înguste și întortocheate și o faleza lungă și frumoasă, presarată cu taverne și baruri. 

Limenas este înconjurat de păduri de pini și plantații de măslini, oferind turiștilor o mare diversitate de atracții și activități. În plus, numeroasele situri arheologice care datează din vremea Greciei Antice, atrag vizitatori din toate colțurile lumii.

Trebuie neapărat să descoperiți vechiul port, destul de pitoresc, dar și vechea piață, în mijlocul Agorei asemenea, nu ratați nici cariera de marmură, Muzeul Arheologic,Teatrul Vechi, închinat zeului Dionis și Acropolele (orașul de sus) – pentru priveliști frumoase.

Dacă ați ajuns în Thassos, trebuie neapărat să vizitați această așezare pitorească. Theologos este un sat tradițional, de munte, cu alei înguste, peisaje superbe și o istorie bogată. Este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Thassos, fiind adăpostit la poalele munților, la aproximativ 220 m altitudine. 

Aici se pot vizita Muzeul Folcloric, Casa Memorială a cunoscutului autor și diplomat grec, Vassilis Vassilikos, precum și podul arcuit de piatră, bisericile din Agia Paraskevi si Agios Dimitrios, cu iconostasele lor impresionant sculptate.

Veți găsi și numeroase magazine care încânta cu produse locale, cum ar fi dulcețuri de toate felurile făcute după rețete vechi, mirodenii, săpunuri de casă sau diverse lichioruri.În plus, acest sat oferă o experiență unică, datorită tavernelor sale, cunoscute ca fiind locul unde se organizează cele mai spectaculoase seri grecești.  

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191