VIDEO. Un fenomen geologic sperie miliarde de oameni. Experții spun că nu este natural, ci provocat de activitățile umane

VIDEO. Un fenomen geologic sperie miliarde de oameni. Experții spun că nu este natural, ci provocat de activitățile umane

Un fenomen alarmant a apărut în sud-vestul Statelor Unite. Este vorba despre crăpături uriașe, care sperie locuitorii din state precum Arizona, Utah și California.

O nouă plângere pe numele „paraditorilor” Onea şi Răileanu! Inspecția Judiciară cerceteaza modul în care i-a fost fabricat dosarul Anei Maria Pătru

Geologii spun că fenomenul nu este unul natural, ci provocat de activitățile umane. Oamenii au extras prea de multă apă din subteran, mai repede decât rezervele se pot reface în mod natural, și de aceea pământul începe să se afunde și să se crape.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

Fisurile se propagă acum pe kilometri întregi. Ele pot deteriora casele, drumurile și barajele. Arizona, de exemplu, monitorizează această problemă de cel puțin zece ani. În acest stat au fost cartografiați peste 270 de kilometri de fisuri.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Acviferele alimentează aproximativ 90 la sută din sistemele de apă din Statele Unite. Unele au scăzut atât de mult, încât ar putea dura secole sau chiar mii de ani, pentru a se reface.

Roxana Bojariu, climatolog: Vorbim de zone unde climatic vorbind, plouă mai puțin, cu atât mai mult extragerea de apă din această rezervă subterană are un impact mai mare, pentru că aceste corpuri de apă, formate în perioade mari, se refac mai greu.

Lucrurile sunt grave atunci când oamenii folosesc mult prea multă resursă, și, mai ales în condițiile schimbării climei, când regiunile uscate devin și mai uscate, iar cele care au deja un climat umed devin și mai umede.

În Europa, conform unor estimări la nivelul Agenției Europene de Mediu, 65% din apa potabilă este folosită din ape subterane, și 25%, la nivel european, este foosită pentru irigații. Deci, nu chiar 90% ca în unele zone, dar asta nu înseamnă că nu apar probleme și în Europa.

Oamenii sunt deja îngrijorați, mai ales după vara 2022. Acviferele nu se încarcă suficient, parte din apă se scurge pe suprafață.

E o problemă și în România, în anumite zone, și trebuie să fim atenți, pentru că nu am ajuns la acest grad de severitate al impactului, dar aceste ape subterane trebuie atent monitorizate.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191