VIDEO Vine potopul! ANM a emis Cod portocaliu de vijelii și ploi torențiale

VIDEO Vine potopul! ANM a emis Cod portocaliu de vijelii și ploi torențiale

Meteorologii au emis joi o avertizare meteo Cod portocaliu de vijelii și ploi torențiale. Alerta vizează jumătate din țară, mai excat 17 județe vor avea parte de instabilitate atmosferocă accentuată în următoarele ore.  De asemenea, vor cădea cantități importante de apă, anunță meteorologii. Între timp, în Capitală este caniculă. Experții spun că ziua de joi, 13 iulie, va fi cea mai caldă zi din istoria măsurătorilor pentru această perioadă și se așteaptă la noi recorduri în zilele următoare.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

Miercuri seara, vremea s-a manifestat violent în județul Dâmbovița, unde o vijelie de intensitate mare a făcut prăpăd în mai multe localități. 

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

Joi dimineața, ANM a emis o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică valabilă în 17 județe și o avertizare cod galben pentru alte 14 județe. 

IJP Prahova au organizat Campania impotriva violentei in familie „Nicio palma nu merita a doua sansa!”

Județele vizate de Cod portocaliu de vijelii

Avertizarea este în vigoare de joi de la ora până vineri la ora   În intervalul menționat în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, jumătatea nordică a Moldovei și local în Banat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Alba, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Sibiu, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani și Iași. În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70-90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat peste 50-60 l/mp).  

Altă avertizare meteo vizează toată țara

Un cod galben de instabilitate atmosferică, pentru următoarele 24 de ore va afecta cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de l/mp și izolat peste l/mp).

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191