Vine criză financiară! Mesajul controversat al miliardarului care și-a pariat toată averea pe prăbușirea bursei din SUA

Vine criză financiară! Mesajul controversat al miliardarului care și-a pariat toată averea pe prăbușirea bursei din SUA

Michael Burry, investitorul care a prezis marea criză financiară a anului 2008, este cunoscut pentru faptul că a pariat peste 1,6 miliarde de dolari pe prăbușirea crizei americane. La începutul acestui an, el a postat un mesaj controversat prin care îi îndemna pe oameni să vândă, urmând ca mai apoi să-și retragă cuvintele.

Primarul „bombardier” Alin Moldobeanu verifică asfaltarea electorală dintr-un Porsche de 110.000€

Investitorul a devenit celebru în urma prezicerii prăbușirii pieței imobiliare din 2008, el fiind și cel care a stat la baza filmului The Big Short din 2015, a pariat peste 1,6 mld. dolari pe căderea Wall Street, adică peste 90% din portofoliul său, scrie CNN.

Nanu şi Volo, de vorbă cu ploieştenii din cartierele Mihai Bravu şi M. Eminescu

Mesajul controversat de pe Twitter al lui Michael Burry

Conform unor documente publicate recent de Security Exchange Commission, Michael Burry face pariurile bearish împotriva indicilor S&P 500 şi Nasdaq 100. Scion Asset Management, fondul acestuia, a cumpărat 866 de milioane de dolari în opțiuni de vânzare împotriva care urmăreşte S&P 500 şi 739 milioane de dolari împotriva unui fond care urmăreşte Nasdaq 100. S&P 500 şi Nasdaq 100 au înregistrat creşteri mari până acum în 2023, cu aproape 16% şi, respectiv, 38%.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Totuși, investitorul pare să nu fi fost sigur pe deciziile sale, drept dovadă fiind mesajul enigmatic postat pe Twitter, în luna ianuarie a anului 2023, către cei 1,4 milioane de urmăritori: „Vindeți”. Ulterior, la finalul lunii martie, Michael Burry și-a retras cuvintele, postând următorul mesaj: „Am greşit când am spus <vindeţi>”.

Michael Burry a prevestit criza din 2008

Investitorul a devenit cunoscut în urma faptului că a pariat împotriva pieței imobiliare, profitând astfel de criza creditelor subprime, dar și de prăbușirea numeroaselor entități financiare majore în 2008.

Acest eveniment a fost relatat în bestsellerul lui Michael Lewis, The Big Short: Inside the Doomsday Machine, adaptat ulterior într-un film în care Burry a fost interpretat de Christian Bale.

De asemenea, fondul lui Burry a lichidat acțiuni pe care le deținea la mai multe bănci regionale. El a vândut cele de acţiuni la First Republic Bank, dar şi participaţiile la Huntington Bank PacWest şi Western Alliance. Nu se știe cu exactitate dacă aceste vânzări au avut loc înainte sau după ce JPMorgan Chase a preluat First Republic Bank în luna mai.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191