Vlad Pascu riscă închisoare pe viață. Părțile vătămate cer ca acesta să fie acuzat de omor calificat

Vlad Pascu riscă închisoare pe viață. Părțile vătămate cer ca acesta să fie acuzat de omor calificat

Rudele victimelor accidentului de la 2 Mai solicită prin avocatul Adrian Cuculis schimbarea încadrării juridice a faptelor comise de Vlad Pascu. Reprezentantul părților vătămate solicită parchetului să constate că infracțiunea săvârșită este una cu intenție directă și ca atare încadrarea faptei lui Vlad Pascu ar trebui schimbată din ucidere din culpă în omor calificat și tentativă la omor calificat. În acest caz Vlad Pascu risca închisoarea pe viață.

SONDAJ PE INTENTIA DE VOT – PSD ramane pe primul loc, cu 29% in optiunile romanilor la alegerile parlamentare. AUR isi pastreaza pozitia a doua, iar PNL ramane pe locul al treilea

Părinții, sora și bunicii Robertei, tânăra ucisă de șoferul drogat Vlad Pascu în localitatea 2 Mai, precum și părinții tinerilor răniți în același accident solicită prin avocatul care îi reprezintă schimbarea încadrării faptei într-una mult mai gravă.

Şofer, oprit cu focuri de armă pe DN1, lângă Ploieşti, după ce a furat o maşină din mall: „Eu sunt stăpânul lumii, dezactivez conexiunea cu poliția”

„Având în vedere particularătățile situației de fap, considerăm că se impune analizarea fatptică sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat (față de persoanele decedate), respectiv infracțiunii de tentativă la omor calificat (față de persoanele vătămate) fiind necesară schimbarea încadrării juridice”, se arată în documentul înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.

ATENTIE, VORBESTE UDROIU! – Prima opinie a judecatorului Mihail Udroiu, proaspat promovat la Inalta Curte, privind efectele deciziei CJUE relativ la prescriptia raspunderii penale

Motivele invocate sunt: prezența substanțelor psihoactive în corpul șoferului, viteza cu care circula, lipsa de experiență în conducerea unui autovehicul și locul, o stațiune extrem de aglomerată în special de tineri pe timpul verii.

Pascu este cercetat pentru ucidere din culpă, însă avocații victimelor cer ca el să fie pedepsit pentru omor calificat. De altfel, specialiștii spun că pentru tânărul de 19 ani s-a închis orice portiță care ar fi putut să îl scape de o pedeapsă usturătoare. Chiar dacă și-ar recunoaște faptele și ar cere să fie judecat prin procedură simplificată, magistrații ar putea să îi aplice pedeapsa maximă.

Dacă va fi găsit vinovat pentru omor calificat, Vlad Pascu s-ar putea alege cu o pedeapsă de până la 25 de ani de închisoare sau chiar închisoare pe viață potrivit avocatului Adrian Cuculis.

Vlad Pascu este după gratii din ziua în care a comis accidentul mortal în localitatea 2 Mai. În lipsa substanțelor psihoactive, el a început să prezinte simtomele specifice sevrajului. Este foarte agitat, agresiv verbal cu polițiștii, nu doarme și nu mănâncă. Potrivit unor surse, acesta cere să i se aducă ciocolata. El este monitorizat de un specialist.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191