Vlad Pascu și părinții lui sunt la DIICOT. Mama sa ar fi încercat să șantajeze martorii din dosar și a fost adusă flancată de mascați

Vlad Pascu și părinții lui sunt la DIICOT. Mama sa ar fi încercat să șantajeze martorii din dosar și a fost adusă flancată de mascați

Vlad Pascu, șoferul care a omorât doi tineri în stațiunea 2 Mai după ce a consumat droguri, este audiat joi, la sediul DIICOT. Tot acolo sunt și părinții lui, pentru a da declarații. Mama este suspectată că ar fi încercat să șantajeze martorii din dosar. Anchetatorii au făcut 11 percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri. Patru sunt prieteni ai lui Vlad Pascu și ar fi consumat droguri cu el înainte de accident, conform surselor Digi24.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

ACTUALIZARE Vlad Pascu a fost adus la audieri la sediul DIICOT.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

El a declarat că regretă tragedia din 2 Mai.

Luju.ro: ÎN LOC SĂ FIE ÎN PUŞCĂRIE, NEGULESCU AMENINȚĂ– Mesaj trimis de paraditorul „Portocală” fostului premier Victor Ponta

„Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Nu am cum să dau timpul înapoi”, a declarat Vlad Pascu.

ACTUALIZARE La sediul DIICOT a ajuns și tatăl lui Vlad Pascu.

ACTUALIZARE Mama lui Vlad Pascu a ajuns la sediul DIICOT pentru a fi audiată de procurori.

ACTUALIZARE Vlad Pascu și mama lui vor fi aduși la audieri la DIICOT București.

Tânărul este în prezent în arest, la Poliția Constanța.

ACTUALIZARE Cei patru au fost văzuți împreună cu Vlad Pascu în noaptea accidentului din stațiunea 2 Mai, potrivit surselor citate.

Vizată e și mama lui Vlad Pascu, din casa căreia au fost ridicate documente care indică faptul că ar fi încercat să șantajeze martorii din dosar, astfel încât să dea declarații în favoarea lui Vlad Pascu.

Până la această oră au fost ridicat importante cantități de droguri.

Cătălin Țone – expert antidrog: „ Avem două modalități: fie drogurile erau introduse în țară de către rețeaua principală pe cale rutieră, fie prin coletărie. Distribuirea se făcea în cantități mici către tineri cu posibilități materiale și avem aici principalul drog, cocaina, care este 100 de lei gramul, cocaină cu grad ridicat de puritate, dar și alte tipuri de droguri care se administrează de foarte mult ori în combinație. Să ne amintim că tânărul de la 2 mai, la testarea antidrog după accident a avut nu mai puțin de 3 tipuri de droguri identificate în organism, vorbim despre amfetamină, cocaină și metamfetamină, trei stimulente ale sistemului nervos central, droguri puternice și droguri scumpe.”

Știrea inițială

Perchezițiile au loc în București, în două cauze penale, pentru investigarea unor infracțiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției, a declarat la Digi24 Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

,,Operațiunea Hidra”, derulată în această dimineață, vizează adolescenți proveniți din familii cu importante posibilități materiale, care și-au desfășurat activitatea în București, precum și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival.

Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi distribuit cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar și alte droguri sintetice, în diverse locații, restaurante și cluburi de lux, majoritatea clienților drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanți, persoane cu un potențial financiar ridicat.

Rețeaua distribuia diverse droguri de risc și mare risc la petreceri private, care au avut loc în diverse locații private din București, la care, de asemenea, au participat persoane cu potențial financiar ridicat.

Aceștia ar fi procurat drogurile în diferite modalități, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online.

Polițiștii vor pune în executare 3 mandate de aducere, precum și mai multe citații, urmând ca persoanele în cauză să fie conduse la sediul DIICOT București. 

În cauză, se fac cercetări pentru trafic intern de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191