Votul Austriei pentru Schengen. Ciolacu: Dreapta europeană trebuie să își asume responsabilitatea

Votul Austriei pentru Schengen. Ciolacu: Dreapta europeană trebuie să își asume responsabilitatea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că dreapta europeană trebuie să-și asume responsabilitatea pentru poziția Vienei față de extinderea Spațiului Schengen și să-l convingă pe cancelarul austriac Karl Nehammer până mâine că România merită să fie primită în spațiul comun european. Declarația lui Ciolacu vine după ce Nicolae Ciucă le-a cerut colegilor din PNL să se abțină de la atacuri la adresa PSD, în cazul în care votul pe Schengen e negativ.

La 103 ani de la semnarea actului istoric, SMV Ploiesti a organizat Sarbatoarea Tratatului de la Trianon”, pe „Aleea Fauritorilor Romaniei Mari”

„Dreapta europeană trebuie să își asume responsabilitatea până la capăt și să-l convingă pe cancelarul austriac până mâine că România merită în Schengen, așa cum au făcut-o celelalte familii politice europene. În astfel de momente vedem cine sunt prietenii adevărați ai României. Dublul standard nu este și nu va fi niciodată o valoare europeană”, a scris Ciolacu pe Facebook.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

„Totuși, este încurajator că doi dintre cei mai importanți lideri social-democrați europeni, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, și comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, sunt în aceste zile în avangarda eforturilor diplomatice de a convinge Austria să își schimbe poziția în favoarea României.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Este clar că dacă România va obține un rezultat pozitiv acest lucru se datorează și acțiunilor susținute ale familiei noastre social-democrate europene, în care PSD este o voce respectată și puternică”, a continuat el.

„Însă e nevoie de mai mult! Aș vrea ca până mâine reprezentanții tuturor partidelor din România să fie uniți pentru a susține până la capăt cauza țării noastre în familiile lor politice”, a mai spus Ciolacu.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a evitat, miercuri seara, sa spună cum va vota joi ministrul austriac de Interne în Consiliul JAI pe subiectul integrării României în Spațiul Schengen, după ce președintele PPE, Manfred Weber, șeful familiei politice din care face parte Nehammer, a avut o discuție cu acesta în care i-a cerut ca Austria sa voteze în favoarea României.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191