Vremea o ia razna. Vor fi diferențe chiar și de 27 de grade celsius. De când se încălzește în România

Vremea o ia razna. Vor fi diferențe chiar și de 27 de grade celsius. De când se încălzește în România

Vremea se încălzește din a doua parte a săptămânii, transmit meteorologii. După ce luni, 22 ianuarie, am avut temperaturi de -18 grade Celsius, miercuri, 24 ianuarie, temperaturile maxime vor ajunge la 9 grade. 

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

De când se încălzește vremea 

A fost ger luni dimineaţă, 22 ianuarie, în Maramureş, Transilvania, Moldova şi Muntenia. Cel mai rece a fost la Braşov şi Sf. Gheorghe, unde termometrele au arătat -18 grade Celsius. Şi la periferia Capitalei a fost foarte frig, înregistrându-se -11 grade la Băneasa. Şi la noapte va mai fi ger prin Muntenia şi Transilvania. De miercuri, însă vremea se încălzeşte, astfel că vor fi minime în mare parte pozitive, iar temperaturile maxime vor ajunge spre 8-9 grade în sud, a spus Alina Şerban, meteorolog ANM, scrie Antena3  

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Astfel, de la temperaturi de -18 grade luni, se va ajunge la maxime de 9 grade miercuri, ceea ce înseamnă o diferenţă termică de 27 de grade. În Europa, mai sunt alerte de vreme severă: cod roşu de vânt în Irlanda, Regatul Unit şi Germania, iar un cod de ninsori vizează Cehia.

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

Cum va fi vremea în Banat 

Intervalul 22-26 ianuarie va fi caracterizat de alternanțe termice diurne semnificative de la o zi la alta; valorile medii ale maximelor urmând a se încadra între 3 și 9 grade, cea mai rece zi fiind cea de 23 ianuarie. Ulterior zilei de 26 ianuarie, media regională a maximelor va fi de 6 grade până în ziua de 29 ianuarie, apoi până la sfârșitul intervalului variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media maximelor fiind de 8 – 9 grade.

Minimele vor crește de la medii în jurul a -6 grade în noaptea de 22 ianuarie, până spre 2 grade în 25 ianuarie, apoi vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca până în 30 ianuarie, acestea să coboare până spre -3 grade, în medie. Ulterior nopții de 30 ianuarie și până la sfârșitul intervalului, minimele vor crește treptat, până spre valori medii de 2 grade în 3 și 4 februarie. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 24-28 ianuarie și după 1 februarie.

Ce temperaturi se vor înregistra în Crișana

Intervalul 22-26 ianuarie va fi caracterizat de alternanțe termice diurne semnificative de la o zi la alta; valorile medii ale maximelor urmând a se încadra între 1 și 7 grade, cea mai rece zi fiind cea de 23 ianuarie. Ulterior zilei de 26 ianuarie, media regională a maximelor va fi de 4 grade până în ziua de 30 ianuarie, apoi până la sfârșitul intervalului variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media maximelor fiind de 6 – 7 grade.

Minimele, vor crește de la medii în jurul a – 7 grade în noaptea de 22 ianuarie, până spre 1 grad în 25 ianuarie, apoi vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca până în 30 ianuarie, acestea să coboare până spre -4 grade, în medie. Ulterior nopții de 30 ianuarie și până la sfârșitul intervalului, minimele vor crește treptat, până spre valori medii de 1 – 2 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalele 24-28 ianuarie și 1-4 februarie.

Vremea în Transilvania 

În Transilvania, pornind de la medii în jurul a 1 grad Celsius în prima zi a intervalului, maximele vor creşte uşor până spre 4… 5 grade Celsius în ziua de 25 ianuarie, apoi vor scădea spre medii în jurul a 2 grade Celsius, în intervalul 26-29 ianuarie. După 29 ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, ce se va concretiza prin înregistrarea unor valori maxime medii de 4… 5 grade Celsius la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. 

Cum va fi vremea în Maramureș 

Intervalul 22-26 ianuarie va fi caracterizat de alternanţe termice diurne semnificative de la o zi la alta iar valorile medii ale maximelor se vor încadra între 1 şi 5 grade Celsius. Cele mai reci zile vor fi 23 şi 26 ianuarie. Ulterior zilei de 26 ianuarie, media regională a maximelor va fi de 2 grade Celsius până în ziua de 30 ianuarie, apoi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză maximele vor creşte treptat până spre 4… 5 grade Celsius.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191