Zeci de pensiuni sunt scoase la vânzare sub prețul pieței în zona Bran-Moieciu. Multe au fost construite în anii 2000

Zeci de pensiuni sunt scoase la vânzare sub prețul pieței în zona Bran-Moieciu. Multe au fost construite în anii 2000

Zeci de pensiuni din zona Bran-Moieciu scoase la vânzare mult sub prețul pieței nu își găsesc proprietari de câțiva ani.

Virgiliu Nanu şi-a exprimat sprijinul total pentru persoanele cu dizabilități în Prahova

Multe au fost construite în anii 2000 și n-au mai fost modernizate. Vânzătorii au crezut că celebritatea Castelului Bran și frumusețea naturii sunt de ajuns, dar potențalii clienți, preferă să ridice o unitate de cazare de la zero decât să adapteze o construcție veche la cerințele de acum.

Virgiliu Nanu, noul preşedinte al CJ Prahova, îi răspunde lui Mihai Polițeanu: „Sunt deschis la dialog şi colaborare. Interesele ploieştenilor sunt pe primul loc”

Aflată între Castelul Bran și pârtia Zănoaga, această pensiune cu 11 camere are avantajul unei panorame splendide asupra Munților Bucegi. Dar peisajul nu a adus și clienți în momentul în care a fost scoasă la vânzare.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Unitatea de cazare a fost construită în anii 2000. Cu gresie pe jos și mobilă din PAL nu se mai încadrează în standardele vremii, spun experţii imobiliari. Acum doi ani proprietarul cerea pe ea de euro.

Sorin Roșăneanu, proprietarul unei pensiuni: ”Societatea este acum la 550 de mii de euro, mult sub prețul pieței, vine undeva la 780 de euro mp construit nemailuând în calcul și suprafața terenului.”

În zona Bran – Moeciu – Fundata sunt zeci de astfel de exemple. Unii proprietari, deși au menținut curat, nu au adus îmbunătățiri, cum ar fi un spa sau o piscină. Alţii nu au mai schimbat mobila.

Mihai Orleanu, Centrul de Ecologie Montană Moieciu de Sus: ”Foarte multe pensiuni sunt falimentare dar mulți încearcă să continuie activitatea dar, pe fond, sunt efectiv nefuncţionale, gradul de ocupare este foarte slab.”În aceste condiții clienții sunt greu de găsit, chiar dacă prețul poate fi și la jumătate față de piața imobiliară din zonă.

Oana Petrea, consultant imobiliar: ”Cei care cumpără se gândesc poate de două ori înainte de a învesti. Decât să cumpăr o pensiune deja ridicată care arată nu foarte modern, prefer să o construiesc de la zero și să o duc la standarde mult mai înalte”.

În zonă și infrastructura este o problemă. De pildă această pensiune cu 9 camere cu mobilă nouă și amenajări moderne, deși aflată într-o zonă liniștită, cu vedere spre munți și castelul Bran, este scoasă pe piață de patru ani. Proprietarul a scăzut prețul de la de euro, la , dar tot nu a găsit un cumpărător.

Dumitru Alexandru Strugaru, proprietarul pensiunii: Nu este centură, nu sunt locuri de parcare, nici apă canal nu e și cine vrea să investească se lovește de toate minunățiile astea.

Cele mai căutate unități de cazare din zonă sunt estimate la aproximativ de euro metrul pătrat construit. Sunt vile și cabane discrete, cu camere spațioase și dotări noi.

Articol recomandat de

NEWS ALERT „Încercarea Israelului a eșuat!”. Ce ar fi decis UEFA în grupa României + marea problemă din noiembrie

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191