24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Romane/ Ce a pregatit Primaria Ploiesti

24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Romane/ Ce a pregatit Primaria Ploiesti

Primăria Municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești organizează o serie de manifestări cu prilejul aniversării Zilei Unirii Principatelor Române, în data de 24 ianuarie 2023.
Astfel, în contextul acestei sărbători naționale, în fața sediului municipalității ploieștene din Piața Eroilor nr.1A, marți, 24 ianuarie 2023, începând cu ora 11.30, se va desfășura o acțiune prin care se vor celebra 164 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Evz.ro: Cum au motivat judecatorii de la Tribunalul Bucuresti achitarea in dosarul inventat de Lucica Onea

La eveniment vor participa oficialități locale, iar, în prezenta acestora, garda militară va desfășura ceremonialul salutării drapelului de luptă. Ulterior, se va intona Imnul Național al României și se vor susține alocuțiuni, în contextul acestei importante zile din istoria neamului românesc, înfăptuirea Unirii Principatelor.

Castrul roman de la Drajna de Sus, acceptat in Programul „Romania atractiva”. Care sunt beneficiile

În finalul manifestărilor organizate în fața sediului Primăriei Municipiului Ploiești, se vor depune buchete de flori la statuia domnitorului Al. I. Cuza. De asemenea, cei prezenți la activitate se vor prinde simbolic în Hora Unirii.

Cand o sa infunde puscaria „Zdreanță”? Fostul procuror „Portocala”, acuzat de santaj: Ofiterul DGA Ionut Radulescu sustine ca procurorul Mircea Negulescu i-a cerut bani unui afacerist ca sa nu-l „paradeasca”

Precizăm că, în ziua de 24 ianuarie 2023, la ora 10.00, la sediul Colegiului Național “Al. I. Cuza” și începând cu ora 13.00, la sediul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, se vor desfășura manifestări similare, menite să marcheze Ziua Unirii Principatelor Române.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191