27 Mai, Ziua Nationala „Mihai Viteazul” – SMV Ploiesti a marcat itinerariul „Drumului Cetatilor Bihorene”

27 Mai, Ziua Nationala „Mihai Viteazul” – SMV Ploiesti a marcat itinerariul „Drumului Cetatilor Bihorene”

27 Mai, Ziua Nationala „Mihai Viteazul” – declarat prin lege Erou si Martir al Natiunii Romane, ocazie cu care in zilele de 26 si 25 mai a fost marcat Itinerariul „Drumul Cetatilor Bihorene”, sub semnul Domnitorului Mihai Viteazul, primul Unificator al Romanilor.

Se lucreaza „la foc automat” pe Bulevardul Castanilor. A fost decopertat asfaltul vechi aproape în totalitate

Traseul aferent judetului Bihor are ca punct de start Cetatea Finis si continua prin Beius, Rosia, Alesd, Sanmartin (Baile Felix), Oradea, Biharia si Sacuieni.

Nu o fi Volosevici „pe sufletul” tuturor, dar şi nouă ne place să găsim probleme la soluții! Cum o dai, tot nu e bine…

Au fost montate patru placi din piatra de Vrata, avand aplicata efigia din bronz a Domnitorului Mihai Viteazul la Finis, Beius, Rosia si Sacueni.

Un student de la UPG, dealer de droguri în Ploieşti. Tânărul şi iubita lui au primit închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunității

Tot cu aceasta ocazie, au fost donate si trei copii ale Tabloului „Irodiada”, la Beius, Rosia si Sacueni. Una din cele cinci placi a fost donata Primariei Sanmartin, urmand a fi amplasata pe fata Centrului Cultural din Baile Felix la inceputul lunii Iulie 2023.

Finantarea marcarii „Drumul Cetatilor Bihorene” a fost aigurata de SMV Ploiesti si prietenii din judetul Bihor, sculptor George Dumitru.

Proiectul „Drumul Cetatilor” a fost initiat de Andrei Turcanu si Mircea Cosma in toamna anului 2022 pentru zona de vest a Romaniei, aferent judetelor Arad, Bihor, Satu Mare si Maramures.

Acest proiect isi propune promovarea culturii, istoriei, traditiilor si a turismului!

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191