3 lucruri pe care trebuie să le știi despre vopseaua lavabilă

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre vopseaua lavabilă

Dacă iubești aspectul pereților proaspăt zugrăviți, cu siguranță petele cauzate de atingeri repetate, lăbuțele pline de noroi ale animalelor de companie sau aventurile din bucătărie te deranjează. Pentru a le putea curăța fără a renova din nou, este important să optezi pentru o vopsea lavabilă. Această soluție este utilă în special pentru zonele casei cu trafic intens precum holurile și scările, dar și pentru bucătării și spațiile de luat masa care sunt mai predispuse la pete mai ales atunci când ai copii.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Aceste vopsele sunt mai rezistente la murdărie și alte urme nedorite decât variantele standard, deci amenajarea ta va fi mai durabilă în timp. Pentru a face alegerile potrivite, iată trei lucruri pe care ar trebui să le știi despre vopseaua lavabilă!

SONDAJ Inscop/ Cu cine votează românii dacă mâine ar fi alegeri. PSD conduce detaşat

Gradul de lavabilitate variază

Mii de ploieşteni au umplut centrul oraşului, de Ziua Națională a României. Diseară va avea loc un spectacol de artificii GALERIE FOTO

Principalul avantaj pe care îl asigură o vopsea lavabilă este posibilitatea de a curăța pereții pentru care a fost utilizată fără a deteriora finisajul acestora. Poți realiza îndepărtarea urmelor inestetice cu ajutorul unei lavete umede sau al unui burete fără a fi îngrijorat de efectul umezelii suplimentare asupra amenajării tale.

În funcție de numărul de spălări repetate pe care le poți efectua fără a sesiza deteriorări sau modificări de culoare ale peretelui, această vopsea poate fi:

  • semi-lavabilă – în acest caz sunt posibile până la 40 de spălări înainte de a fi necesară aplicarea unui nou strat;
  • lavabilă – această variantă este de regulă mată, numărul de spălări repetate putând atinge și 100;
  • superlavabilă – este o vopsea lucioasă, deosebit de rezistentă la murdărie și capabilă să mențină pereții ca noi și după maxim 200 de spălări.

Te poți bucura de aceste caracteristici numai dacă o aplici conform recomandărilor producătorului. În principal, este important ca temperatura camerei pe care o zugrăvești să fie cuprinsă între 5 si 30 de grade Celsius. Totodată, trebuie să respecți timpul de uscare al vopselii, mai ales atunci când dorești să aplici un al doilea sau al treilea strat. De multe ori acesta este de 2-6 ore la o temperatură de 20 de grade Celsius și o umiditate relativă de 65%.

Poate fi utilizată atât la interior, cât și la exterior

Te poți bucura de rezistența la murdărie, aplicarea facilă și diversitatea de culori a vopselelor lavabile atât la interior, cât și la exterior. Trebuie doar să te asiguri că produsul achiziționat este recomandat pentru tipul de amenajare executat.

Spre exemplu, dacă dorești să utilizezi vopsea lavabilă pentru o fațadă este important să alegi o variantă dedicată pentru exterior care este mai rezistentă la condiții de umezeală excesivă și temperaturi foarte scăzute. Și aceste opțiuni pot fi superlavabile. De regulă, le poți utiliza pentru toate tipurile de tencuieli – var, ciment, beton sau anumite suporturi minerale. Poți conta inclusiv pe o rezistență adecvată la radiațiile ultraviolete. Prin urmare, vopseaua lavabilă aleasă pentru finisarea casei la exterior nu se va decolora.

Poate avea proprietăți speciale

Vopselele lavabile disponibile în magazinele de profil oferă și proprietăți speciale care pot contribui la nivelul de confort experimentat. Anumiți aditivi pot îmbunătăți gradul de rezistență la murdărie, umezeală și uzură. Prin urmare, poți achiziționa vopsele lavabile:

  • anti-mucegai – acestea pot contribui la evitarea mucegaiului în zonele casei cu umiditate ridicată, precum băile și bucătăriile, împiedicând dezvoltarea sporilor de mucegai;
  • antibacteriene – utilizând aceste vopsele poți asigura o mai bună igienizare a casei tale datorită conținutului de ioni de argint;
  • rezistente la murdărie – în acest caz, vopseaua lavabilă aleasă conține anumiți compuși care nu permit pătrunderea murdăriei în structura internă a peretelui, deci acesta va rezista și în cazul unor condiții extreme;

Cu efecte decorative – poți opta și pentru un finisaj mai deosebit, existând inclusiv vopsele lavabile cu efect metalizat sau lazură. Acestea sunt ideale pentru realizarea unui perete accent în cazul amenajărilor interioare.

Ține cont de aceste trei lucruri esențiale atunci când alegi vopseaua lavabilă ideală pentru tine și zugrăvirea casei va fi un proces facil! În plus, te vei bucura de rezultate durabile în timp și ușor de întreținut.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191