5 teme de gândire pentru amatorii de pariuri sportive

5 teme de gândire pentru amatorii de pariuri sportive

Succesul la pariuri sportive este o combinație între cunoștințe, strategie, disciplină și noroc. Dacă lipsește unul dintre aceste elemente, șansele de a avea câștig pe termen lung sunt minime. Problema este că nu toți pariorii conștientizează acest lucru. În general, ei nu se consideră responsabili pentru eșec, dând vina exclusiv pe ghinion.

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Toată lumea știe cum să plaseze un pariu, dar puțini se bucură la cote maxime de această distracție. Este simplu: după Unibet ro login (pentru cei care au cont la acest operator), se dă click pe cotele selecțiilor dorite, se completează miza și se înregistrează biletul. O mare parte din cei care sunt nevoiți să realimenteze contul înainte de finalul lunii consideră că ei au jucat bine, dar că șansa le-a fost potrivnică.

Ioana Neagu, umilita public de liberali acum 4 ani, s-a inscris in PNL inaintea alegerilor

Pe termen lung, această explicație nu are cum să stea în picioare. Norocul vine și pleacă, nu poți avea ghinion un sezon întreg. Așadar, cauza trebuie căutată în altă parte, la capitolele cunoștințe, strategie și disciplină.

Primarul PNL „Tudorică”, de la Păuleşti, şi-a pus ginerele candidat la Primăria Blejoi, tot din partea PNL

Înainte de a trage o concluzie, pariorii trebuie să își pună următoarele întrebări:

1. Analizez așa cum trebuie meciurile?

Cunoștințele sunt de bază atunci când se face analiza unui meci. În acel moment, trebuie ținut cont de cifrele statistice și de știrile la zi, precum jucători absenți, motivație, formații probabile, starea terenului, dar aceste date trebuie coroborate și cu informațiile despre stilul de joc al echipelor și despre punctele forte/punctele slabe. Un parior care este atent la toate detaliile nu numai că poate evita „surprizele”, dar poate profita de ele pentru bilete câștigătoare pe cote mai mari.

2. Joc un singur meci pe bilet?

Cunoștințele primează pe termen lung numai printr-un plan de joc inteligent. Strategia recomandată de profesioniști este plasarea exclusiv de bilete cu o singură selecție. Cota unui bilet individual reflectă cel mai fidel probabilitatea de câștig. Fiecare selecție în plus nu numai că micșorează probabilitatea de succes, dar creează și o impresie falsă asupra șanselor reale. De exemplu, cota finală a unui bilet cu mai mult de zece meciuri nu reflectă nici un sfert din probabilitatea reală de câștig a pariului. În plus, este și greu să nu ai ghinion la un astfel de pariu, deoarece în orice meci se poate întâmpla ceva neprevăzut.

3. Pariez pe cote prea mici?

Mulți pariori nici măcar nu stau să analizeze evenimentele sportive. Ei pariază numai în funcție de cote, gândindu-se că o echipă care are cota 1.20 la victorie nu are cum să nu câștige. Dacă se întâmplă ca favorita să nu obțină victoria, jucătorii răbufnesc și reclamă ghinionul, considerând că numai lor li se putea întâmpla așa ceva. Dacă s-ar fi uitat la rezultatele din ultima lună din campionatele importante, ar fi văzut că nu este chiar neobișnuit ca o cotă de 1.20 să nu iasă. Așadar, li s-a mai întâmplat și altora care au fost la fel de superficiali ca și ei.

4. Îmi gestionez corect bugetul?

Fără să își dea seama, pariorii care nu au un plan de joc rămân fără bani în cont. Asta se întâmplă pentru că ei nu raportează miza fiecărui bilet la bankroll și la risc, astfel încât fondurile să nu se epuizeze după o perioadă în care pariurile pierdute sunt majoritare. În lipsa unei strategii de joc care să fie respectată cu strictețe, pariorii măresc miza după un bilete „roșu”, în loc să o scadă (pentru că și bugetul scade). Acesta este contextul în care apare jucatul la recuperare, cea mai mare greșeală a pariorilor. Cine joacă la recuperare nu se poate să nu aibă ghinion până la urmă și să piardă toți banii.

5. Urmăresc meciurile pe care joc live?

O categorie largă de pariori mizează pe meciuri aflate în desfășurare fără să le urmărească. Regula de bază pentru pariurile live este ca jucătorul să vadă exact ce se întâmplă pe teren. Altfel, „live”-urile nici măcar nu au vreo justificare. În primul rând, selecțiile pe care se mizează pot fi alese pe baze greșite, pentru că statisticile sunt uneori „mincinoase”, adică nu reflectă realitatea. Este posibil ca o echipă să domine, dar adversara să scape de două ori pe contraatac și să obțină două cornere. Văzând 0-2 la cornere, pariorul va înțelege că cealaltă echipă domină. În al doilea rând, dispare însăși rațiunea principală pentru care cineva ar paria live: nu mai există adrenalina generată de fiecare acțiune de atac atunci când microbiștii văd meciul cu ochii lor.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191