66.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite in Prahova

66.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite in Prahova

Încă de la începutul lunii august, Ministerul Sănătăţii a anunţat că va comanda 1,5 milioane de doze de vaccin gripal, același număr cu cel folosit în sezonul 2021-2022, când circulația gripei a fost limitată de restricțiile sanitare, iar imunizarea împotriva gripei s-a suprapus cu declanșarea campaniei de vaccinare anti-COVID. În acelaşi timp, ministrul Alexandru Rafila a spus că sunt semne că sezonul gripal 2022-2023 „va fi unul mai serios”, potrivit Agerpres.

Paznic de la Spitalul Municipal Câmpina, condamnat la inchisoare. Acesta a lovit un barbat venit sa isi viziteze ruda internata

Şi, de altfel, faţă de prima săptămână din luna octombrie 2021, acum s-a înregistrat deja un număr triplu de cazuri, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Una dintre cele mai eficiente institutii de stat se „blindeaza”! ANPC isi mareste flota auto si se doteaza cu barca, pentru a ajunge la controale in Delta Dunarii

În acest context, pentru sezonul rece 2022-2023, în vederea combaterii gripei sezoniere, pentru județul Prahova au fost solicitate 74.920 de doze de vaccin. Informația ne-a fost confirmată de către conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova, care, la solicitarea ziarului Prahova, ne-a transmis că, până în prezent, din numărul solicitat au fost recepționate deja 66.425 de doze.

Un băiețel din Ploiești are nevoie urgentă de ajutorul nostru! La doar 4 anişori, Andrei se luptă cu un cancer agresiv

Dozele de vaccin vor ajunge la 336 medici de familie din județ, acestea fiind repartizate în funcție de solicitările primite din partea acestora. Întrebată ce trebuie să știe prahovenii legat de administrarea vaccinului antigripal, conducerea DSP Prahova a precizat:

”Populația trebuie să știe că vaccinarea antigripală este singura metodă cu eficiență dovedită în prevenirea gripei. Vaccinarea antigripală este recomandată în special persoanelor cu afecțiuni cronice (începând cu vârsta de 6 luni), copiilor cu vârsta între 6-35 luni, precum și persoanelor cu vârsta peste 65 ani. Tulpinile de virusuri gripale conținute în vaccin sunt recomandate de Organizația Mondială a Sănătății și sunt în toate vaccinurile, indiferent de producător. Compoziția vaccinului se schimbă de la un sezon la altul.

Nu este valabil un vaccin din anul precedent”. ”Primele 1.000.000 de doze au fost livrate direcțiilor de sănătate publică și a început distribuirea către medicii de familie. Anul 2022 este primul an în care întreaga cantitate de vaccin comandată de Ministerul Sănătății a ajuns la direcțiile de sănătate publică și, respectiv, în cabinetele medicilor de familie, începând cu luna septembrie”, au anunțat reprezentanţii ministerului de resort.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191