7 medicamente vor fi retrase de pe piața din România, începând de săptămâna viitoare

7 medicamente vor fi retrase de pe piața din România, începând de săptămâna viitoare

Este alertă în România și la nivel european. Zeci de medicamente vor fi retrase pentru că nu au fost testate după toate standardele de conformitate europene. Șapte medicamente sunt și în farmaciile din România și în următoarele zile vor fi scoase de pe piață. 

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

  • Posaconazole
  • Ibuprofen Nutra Essential
  • Loperamide
  • Tadalafil – 20 mg
  • Tadalafil – 5 mg
  • Eriotinib – 100 mg
  • Eriotinib -150 mg

„În realitate, dintre acestea avem doar 7 produse care sunt efectiv în piață. Două fără prescripție: un antiinflamator, un antidiareic, pentru care există alternative suficiente în piață. Și celelalte cinci produse, care sunt medicamente care se eliberează cu prescripție medicală, două dintre ele sunt utilizate în oncologie, câte două concentrații diferite și cel de-al cincilea pentru disfuncție erectilă masculină, a declarat Răzvan Mihai Prisada, președintele Agenției Naționale a Medicamentului.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Carla Tănasie, jurnalist Digi24: „Problema este că în momentul în care au fost făcute studiile clinice nu au fost respectate protocoalele. Vorbim de protocoale care să demonstreze eficiența acestor medicamente, astfel că președintele ANMDMR spune că pacienții care le-ar fi utilizat nu ar fi neapărat în pericol în acest moment, doar că aceste medicamente nu sunt eficiente. Este motivul pentru care vor fi retrase de pe piață.

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

Autoritățile din țara noastră fac deja demersuri ca acest lucru să se întâmple de săptămâna viitoare. Spune însă că toate au un înlocuitor, iar pacienții care își administrau aceste medicamente, în urma discuției cu medicul lor, vor primi alte medicamente care să le înlocuiască. S-a ajuns în această situație după ce Agenția Europeană a Medicamentului a făcut o inspecție în laboratorul producătorului din India și a ajuns la această concluzie. Comisia Europeană a notificat toate statele membre pentru a suspenda autorizațiile de comercializare.”

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191