9 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte

9 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte

Codul galben de furtuni va fi în vigoare în intervalul 18 iulie, ora 12:00 – 18 iulie, ora 22:00.

Primarul „bombardier” Alin Moldobeanu verifică asfaltarea electorală dintr-un Porsche de 110.000€

Local în Moldova, Dobrogea, precum și în jumătatea de est a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de km/h), vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial (în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de l/mp și izolat peste 30 l/mp) și grindină, potrivit ANM.

Nanu şi Volo, de vorbă cu ploieştenii din cartierele Mihai Bravu şi M. Eminescu

image

Cod portocaliu de caniculă în Oltenia și Muntenia

Marși și miercuri, valul de căldură se va menține în sudul, sud-estul, vestul și local în centrul teritoriului. Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade Celsius.

Un cod portocaliu vizează, marți, Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei. Valul de căldură va persista și va fi caniculă. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general peste de grade. Valul de căldură și disconfortul termic vor persista, îndeosebi în regiunile sudice și în următoarele zile.

image

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu de caniculă

Codul portocaliu vizează parţial judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa şi integral judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Olt, Dolj şi municipiul Bucureşti.

De asemenea, un cod galben de caniculă vizează judeţe din sudul, sud-estul şi local vestul şi centrul teritoriului, unde temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile minime vor fi între 17 şi 22 de grade. 

Val de căldură în Capitală

În București, de marți, ora până joi dimineață, valul de căldură se va menține. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de de grade marți și de de grade miercuri. Minimele termice vor fi în general de de grade. Cerul va fi variabil, iar cu o probabilitate mai mare în noaptea de miercuri spre joi vor fi perioade cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191