Cum prepară Nouria Nouri specialitatea Kabuli Palaw, din Afganistan, țara natală a tatălui ei: „Stafidele îi dau o aromă specială”

Cum prepară Nouria Nouri specialitatea Kabuli Palaw, din Afganistan, țara natală a tatălui ei: „Stafidele îi dau o aromă specială”

Actrița Nouria Nouri (50 de ani) gătește adesea mâncare tradițională, din bucătăria afgană, de dorul vremurilor când locuia în Afganistan, țara natală a tatălui ei. A învățat să prepare o specialitate delicioasă, numită Kabuli Palaw, pe bază de orez și de carne. Iată și modul de preparare, pe care ni-l oferă, exclusiv pentru Click!

EVENIMENT/ Peste 300 de bicicliști au pedalat pe noua Centură ocolitoare a orașului Mizil, alături de președintele CJ Prahova, Virgil Nanu

Nouria Nouri: „În copilărie am locuit și în Afganistan”

Actrița Nouria Nouri adoră mâncarea afgană, pe bază de orez și de carne, cu mirodenii, gustoasă și sățioasă: 

Virgil Nanu: „Pas cu pas, promisiunile devin realitate” – Președintele CJ Prahova, la inaugurarea Lotului 2 al autostrăzii Ploiești–Buzău

„Am locuit puțin timp și în Afganistan, țara natală a tatălui meu. Eram copil, dar n-am să uit niciodată gustul mâncării de acolo, aromele mirodeniilor. Am învățat de pe Internet să gătesc diverse specialități, preferatul meu fiind Kabuli Palaw.

VIDEO: Spitalul Județean Ploiești e pe mâini bune! Interviu cu chirurgul Sebastian Toma, managerul celui mai mare spital din Prahova

Nouria Nouri: „Mâncarea tradițională afgană este cu totul specială”

Mai pe înțeles, este o mâncare pe bază de orez și de carne, cu mirodenii, și soțului meu îi place. Mâncarea tradițională afgană este cu totul specială, când simt aromele, mă cuprinde o mare emoție. Nu am mai fost în Afganistan.

Ne-am întors în țară, de frica războiului, n-am reușit să uit nici acum zgomotul șinelor de tanc. Multe tancuri treceau chiar pe strada noastră, lăsând în urmă o perdea de praf. De frică, atunci, am revenit cu familia în România”.  

Cum gătește Nouria Nouri specialitatea Kabuli Palaw, preparat din bucătăria afgană?

Actrița Nouria Nouri recunoaște că a învățat rețeta de pe site-urile de gastronomie, de la cei pricepuți: 

„În bucătăria tradițională din Afganistan condimentele au un rol foarte important, dau acel gust special mâncărurilor. Și eu folosesc adesea ghimbirul, coriandrul, chimenul, dar și Iată și cum pregătesc Kabuli Palaw.

Aveți nevoie de: câteva pulpe de pui, dar se poate face și din carne de vită, tăiată cubulețe, de o cană și jumătate de orez, cel mai bun ar fi cel de tip Basmati, pe care trebuie să îl spălați mai întâi și să îl lăsați, la înmuiat, vreo 10 minute. Vă mai trebuie două cepe, doi morcovi și o cană cu stafide.

Modul de preparare: Într-o cratiță, puneți ceapa tăiată feliuțe, pe care o căliți în puțin ulei. Adăugați peste ea carnea de pui și ceva sare, după gust. Lăsați totul la înăbușit, cu capac, în jur de 20-25 de minute.

Nucile și stafidele dau un gust delicios mâncării 

În altă tigaie puneți puțin ulei și morcovii tăiați feliuțe, pe care îi căliți vreo două minute. Adăugați și stafidele sau nucile, pentru un gust deosebit.

Când toate acestea sunt gata, le punem într-o tavă. Mai întâi așezăm orezul fiert, apoi carnea înăbușită și peste toate turnăm morcovul cu stafidele. Acest preparat în care ați adăugat și mirodeniile preferate, se pune, mai apoi, la cuptor, preț de vreo 10-15 minute. E delicios! Poftă bună!”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0734.908.468