„Cei ce ne-au dat nume”/Delegatie din Prahova, prezenta la o serie de evenimente cultural-istorice organizate in Italia, la Napoli si Potenza

„Cei ce ne-au dat nume”/Delegatie din Prahova, prezenta la o serie de evenimente cultural-istorice organizate in Italia, la Napoli si Potenza

In perioada 26- 30 aprilie 2023, o delegatie a SMV Ploiesti participa, in Italia, in regiunile Campania ( Napoli) si Basilicata (Potenza), la o serie de manifestari din ciclul „Cei ce ne-au dat nume” , consacrate dezvoltarii relatiilor economice, cultural- istorice si intalnirilor cu diaspora romana din aceste regiuni italiene.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Deplasarea este realizata in colaborare cu Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, Complexul Monumental ” Santa Maria la Nova” din Napoli, Asociatia ” Lucani in Balcani” din Acerenza, Academia Europeana pentru Relatii Economice si Culturale ( AEREC) Roma, Asociatia Romanilor din Italia.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Din delegatie fac parte parlamentari de Prahova, subprefectul jud. Prahova, primarii localitatilor Ploiesti, Magurele, Tomsani, Plopu, consilieri judeteni si locali, oameni de afaceri prahoveni, muzeografi, translatori, elevi.
In cadrul manifestarilor sunt prevazute urmatoarele activitati principale:

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

– participarea la forumul economic Italia- Romania organizat de ARI, CCIR, Ministerele Economiei, Fondurilor Europene, Industriei si Dezvoltarii, Departamentul Pentru Romanii de Pretutindeni si SMV Ploiesti.
– intalnirea reprezentantilor Primariei Ploiesti cu cei ai Primariei Napoli si stabilirea textului Protocolului de colaborare
– semnarea Protocolului de Infratire intre com Tomsani ( PH) si Acerenza
– semnarea Acordului de colaborare intre Asociatia Primarilor de Comune din jud Prahova si Asociatia Comunelor Lucane (regiunea Basilicata)
– infiintarea filialei ARI – Basilicata
– slujba de pomenire a voievodului Vlad Tepes in biserica ortodoxa romana din Napoli
– montarea efigiei in bronz a voievodului Vlad Tepes la Acerenza
– donatii de carti, reviste, copii de tablouri, albume, suveniruri, la sediile diasporei romane din Napoli, Acerenza, Roma.

Vom reveni cu informatii la fiecare eveniment.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191