Anvelopă de vară versus anvelope All-Season: care sunt mai bune pentru tine?

Anvelopă de vară versus anvelope All-Season: care sunt mai bune pentru tine?

Când cumperi un set nou de anvelope este important să alegi unul care să corespundă nevoilor tale. Apreciezi confortul și o călătorie liniștită, dar vrei și să economisești cât mai mult când vine vorba despre cauciucurile mașinii?

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Informează-te bine pentru a înțelege diferența dintre anvelopele de vară și anvelopele pentru toate anotimpurile și vezi cu ce ar fi cel mai bine să-ți echipezi vehiculul.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ce sunt anvelopele de vară?

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Cunoscute și sub denumirea de anvelope de performanță, acestea sunt concepute pentru șoferii care vor să se bucure de manevrabilitate și control precis pe drumurile umede și uscate.

După cum sugerează și numele, acestea sunt proiectate pentru condiții mai calde sau regiuni care nu se confruntă cu nimic mai mult decât o ploaie rar întâlnită.

De ce anvelopele de vară funcționează mai bine pe căldură și ploaie?

Pentru că sunt optimizate pentru o aderență excelentă la drum, viraj, frânare și accelerație. În primul rând, modelele benzii de rulare prezintă în mod obișnuit caneluri puțin adânci, mai drepte, împreună cu nervuri solide și continue. În acest fel, ai întotdeauna mai mult cauciuc în contact direct cu drumul.

În plus, datorită unui compus special de cauciuc, anvelopele de performanță sunt în mod tradițional mai moi, pentru o aderență sporită pe carosabil în condiții umede și disipează căldura mai bine decât alte anvelope în lunile de vară.

Deoarece anvelopele de performanță au adesea modele de benzi de rulare asimetrice sau direcționale, opțiunile de rotație ale anvelopelor pot fi limitate.

În timp ce un set de vară poate depăși anvelopele all-season în multe teste, acestea devin rigide pe vreme mai rece, reducând distanțele de oprire și controlul.

Pentru a prelungi durata de viață a acestor anvelope, e nevoie să le depozitezi într-un loc ferit pe timp de iarnă.

Anvelopele pentru toate anotimpurile au o tracțiune mai scăzută, dar o perioadă de utilizare mai lungă

Toate anvelopele sunt construite special. Anvelopele pentru toate anotimpurile sunt concepute pentru a fi folosite pe tot parcursul anului în regiunile în care șoferii nu se confruntă cu multă zăpadă sau gheață. Sunt ca un hibrid între cauciucurile de vară și cele de iarnă.

Cauciucul din anvelopele pentru toate anotimpurile rămâne flexibil la temperaturi puțin peste punctul de îngheț pentru a menține aderența pe zăpadă și gheață. În plus, designul benzii de rulare a anvelopelor pentru toate anotimpurile este de obicei simetric, oferindu-ți mai multe opțiuni de rotație pentru a uniformiza uzura benzii de rulare și a extinde kilometrajul anvelopei.

Deși nu sunt un înlocuitor pentru anvelopele de iarnă autentice, care sunt necesare pentru o conducere stabilă pe multă zăpadă, lapoviță și gheață, nu sunt nici anvelope de înaltă performanță pentru condusul serios pe timp de vară.

Ai neapărată nevoie de cauciucuri de vară?

Dacă locuiești unde nu ninge niciodată și temperaturile sunt de obicei de peste 6°C, cauciucurile de vară sau de performanță sunt o alegere bună. Anvelopele de performanță sunt potrivite, în special, pentru zonele urbane cu climă caldă, în care plouă. Asta pentru că sunt mai bune în prevenirea hidroplanării la viteze de autostradă decât anvelopele pentru toate anotimpurile.

Cu toate acestea, dacă locuiești într-o zonă în care vremea nu este atât de previzibilă și sunt posibile condiții de ploaie înghețată sau zăpadă slabă, este mai bine să folosești anvelope pentru toate anotimpurile.

Întâlnești zăpadă și gheață în fiecare an? Circulă în siguranță și optează pentru un set de anvelope de iarnă. Apoi schimbă-le cu anvelope all-season sau de performanță odată cu venirea primăverii.

Întrebări frecvente privind cauciucurile de vară și anvelopele all-season

Poți folosi cauciucuri de vară tot anul?

Dacă locuiești într-un climat care nu are zăpadă sau temperaturi de îngheț, poți folosi în siguranță anvelope de performanță pe tot parcursul anului. În plus, cauciucurile de vară sunt concepute pentru a minimiza hidroplanarea, ceea ce înseamnă că sunt excepționale pe drumurile ude.

Cu toate acestea, dacă ai de condus pe zăpadă sau la temperaturi de îngheț, este recomandabil să utilizezi un set de anvelope de iarnă odată ce temperaturile scad sub 6°C.

Cauciucurile de vară se uzează mai repede decât anvelopele pentru toate anotimpurile?

Anvelopele de performanță au caneluri mai puțin adânci și compus special al benzii de rulare, care poate oferi o durată de viață mai mică a materialului decât anvelopele pentru toate anotimpurile.

Brandul de la care cumperi cauciucurile trebuie să fie unul bun pentru o rezistență mai mare în timp. Spre exemplu, o anvelopă Michelin va avea o durată de viață mai mare față de una de la un brand puțin cunoscut.

Poți folosi anvelope all-season vara?

Anvelopele pentru toate anotimpurile sunt proiectate să adere la șosea în multe condiții și sezoane și pot fi o alegere bună pentru mulți șoferi.

Sunt cauciucurile de vară mai dure decât anvelopele all-season?

Rigiditatea anvelopelor de performanță și a celor all-season depinde de temperatura mediului ambiant și de căldura (sau lipsa căldurii) de pe drum.

Anvelopele de vară sunt concepute pentru a-și păstra forma în condiții mai calde, în timp ce anvelopele pentru toate anotimpurile sunt construite cu un compus special de cauciuc care le menține flexibile la temperaturi apropiate de punctul de îngheț.

 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191