Când are loc Noaptea Muzeelor 2023 și care sunt atracțiile din acest an. Ce obiective din Sinaia vor putea fi vizitate gratuit

Când are loc Noaptea Muzeelor 2023 și care sunt atracțiile din acest an. Ce obiective din Sinaia vor putea fi vizitate gratuit

Noaptea Muzeelor 2023 (ediția cu numărul 19) va avea loc pe data de 13 mai în muzee din România, dar și în Republica Moldova. Ca în fiecare an, evenimentul va aduce publicului expoziţii, intervenţii culturale şi experimente artistice, proiecţii, prezentări, spectacole, ateliere, animaţii stradale şi interioare, concerte sau tururi interactive.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Trei muzee din Sinaia participă, anul acesta, la Noaptea Muzeelor, potrivit programului publicat de organizatori pe noapteamuzeelor.org. În seara de 13 mai vizitatorii vor avea acces la Peleș, respectiv Casa Memorială “George Enescu”. Castelul Știrbey va putea fi vizitat, de asemenea, până aproape de miezul nopții.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Accesul va fi gratuit pe 13 mai, la Casa Memorială “George Enescu” – Vila Luminiș din Sinaia, secție a Muzeului Național dedicat marelui compozitor: “Noaptea Muzeelor oferă publicului ocazia de a petrece timp dedicat culturii, educației și divertismentului de calitate. Și în acest an porțile Muzeului Național «George Enescu» se deschid la sediile sale din țară, Sinaia și, respectiv, Tescani, pentru a-i primi pe toți cei care doresc să descopere viața și creația unui muzician excepțional – George Enescu. Casa Memorială «George Enescu» (Vila Luminiș, Sinaia), este un muzeu memorial dedicat muzicianului român George Enescu, care a locuit aici împreună cu soția sa, Maria Cantacuzino Enescu, din 1926 și până la plecarea lor definitivă din țară, în 1946.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Nu în ultimul rând, organizatorii Noaptea Muzeelor în România anunță că unul dintre cele mai cunoscute obiective ale țării noastre, Muzeul Național Peleș, participă de asemenea la evenimentul din 13 mai. Potrivit sursei citate, accesul va fi gratuit pentru vizitatori în intervalul 17.00 – 21.15.

https://noapteamuzeelor.org/muzee/ploiesti/

https://noapteamuzeelor.org/muzee/sinaia/

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191