INVITATIE – Comunicat de presa/ Expozitie de pictura si fotografie I.M.P.A.C.T (Incluziune si Motivare Prin Arte a Copiilor si Tinerilor)/ Scoala Gimnaziala „Invatator Dinu Nicolae”, comuna Dumbrava, jud. Prahova

INVITATIE – Comunicat de presa/ Expozitie de pictura si fotografie I.M.P.A.C.T (Incluziune si Motivare Prin Arte a Copiilor si Tinerilor)/ Scoala Gimnaziala „Invatator Dinu Nicolae”, comuna Dumbrava, jud. Prahova

Joi, 08 iunie 2023, ora 15.00, la Scoala Gimnaziala ’’Invatator Dinu Nicolae’’,  Local 2, comuna Dumbrava, judetul Prahova, va invitam la vernisajul Expozitiei de Pictura si Fotografie din cadrul proiectului ”IMPACT – Incluziune si Motivare Prin Arte a Copiillor si Tinerilor”, proiect finantat prin programul Dezvoltare Locala, Fonduri Norvegiene, Apelul Educatie incluziva pentru copii si tineri in situatii de risc.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Expozitia cuprinde lucrarile de pictura si fotografie ale copiilor si tinerilor participanti la atelierele de arte ale proiectului IMPACT din Scoala Gimnaziala ”Invatator Dinu Nicolae”, comuna Dumbrava, judetul Prahova, structurile Ciupelnita si Dumbrava. La eveniment sunt invitati elevi, parinti, profesori, membri ai comunitatii, pentru a sustine autorii lucrarilor si pentru a se bucura de rezultate alaturi de beneficiarii proiectului.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Pe parcursul anului scolar, copiii si tinerii beneficiari ai proiectului IMPACT, coordonat de Asociatia de Arte si Spiritualitate ZAN ART, au participat la ateliere de arte: teatru, film, dans, pictura, sculptura, fotografie, diferitele tipuri de arte ajutand la dezvoltarea abiliatilor personale si interpersonale, de comunicare si integrative ale copiilor si tinerilor implicati in proiect.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Expozitia cuprinde o parte dintre rezultatele atelierelor de arte plastice, prezentate intr-un eveniment public care incurajeaza copiii si tinerii, le dezvolta stima de sine si increderea in propriile abilitati, simtul civic, participand activ la viata comunitatii.

Expozitia este centrata pe promovarea incluziunii sociale si drepturilor omului, dand copiilor si tinerilor indiferent de varsta, credinte, background social, etnie, posibilitatea sa isi exprime gandurile si emotiile, dorintele si aspiratiile, sa isi dovedeasca abilitatile, creativitatea si talentul.  Alaturi de portretele pictate în culori acrilice, temele lucrărilor de pictura si fotografie se referă la ”Ce mă face fericit”, ”Prietenie”, ”Locul meu de joaca”, ”Lumea mea / Satul Meu” ‘’Emotii’’, ”Povesti”, ajutând privitorii să pătrundă în universul interior și exterior al autorilor, copii si adolescenti.

Incluziunea sociala se refera la egalitatea de sanse si drepturi pentru toti membrii unei societati, fiecare dintre acestia trebuind sa aiba oportunitatea de a participa in mod relevant la viata acesteia si de a se bucura de un tratament egal cu al celorlalti, in toate domeniile vietii. Incluziunea sociala se manifesta atunci cand fiecare individ, indiferent de varsta, etnie, abilitati, credinte, background social este si se simte tratat cu respect de catre membrii comunitatii.

Proiectul ”I.M.P.A.C.T – Incluziune și Motivare Prin Arte a Copiilor si Tinerilor” se adreseaza unui numar de 700 de copii si tineri cu CES sau risc de abandon scolar din 6 judete ale tarii: Arges, Dambovita, Prahova, Brasov, Constanta, Galati, implicand Scoli normale si Speciale, Inspectorate Scolare, Directii Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului.

Proiectul ”I.M.P.A.C.T – Incluziune și Motivare Prin Arte a Copiilor si Tinerilor” este coordonat de Asociatia de Arte si Spiritualitate ZAN ART si este finanțat prin programul Dezvoltare Locală, Apelul Educație incluzivă pentru copii și tineri în situații de risc, Granturi Norvegiene și se desfasoară în perioada 2021-2023. Scopul proiectului este dezvoltarea și promovarea educației incluzive, echitabile, de calitate in România și a includerii sociale a copiilor și tinerilor cu risc de abandon școlar și CES, prin intermediul artelor.

Pentru informații oficiale despre Granturile SEE și/sau Norvegiene, accesați www.eeagrants.rowww.norwaygrants.ro  si www.frds.ro.

Contact: Zâna Maria Barau, Coordonator Proiect, Președinte
Asociația de Arte și Spiritualitate ZAN ART
Tel: 0747492972, E-mail: zana.barau@yahoo.com www.impact.zan-art.ro

 

 

 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191