Fenomen spectaculos, vizibil pe cer, inclusiv in Ploiesti. Un halou superb a aparut in jurul soarelui

Fenomen spectaculos, vizibil pe cer, inclusiv in Ploiesti. Un halou superb a aparut in jurul soarelui

În cursul zilei de miercuri, se putea observa un cerc în jurul Soarelui. Spectaculosul fenomen poartă denumirea de halou solar și este o reflexie a luminii în cristalele de gheață din nori.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Haloul solar este un fenomen optic remarcabil ce apare atunci când lumina provenită de la Soare este refractată și reflectată în cristalele de gheață aflate în nori subțiri. Rezultatul acestui proces este formarea unui inel sau a unui halou luminescent în jurul Soarelui.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Când Luna are haloul său caracteristic, cristalele de gheață îndeplinesc un rol important în proces. Aceste cristale acționează ca niște prisme, deformând și separând razele de lumină, ceea ce duce la apariția unui inel luminescent în jurul Soarelui. În mod obișnuit, haloul solar are forma unui cerc sau a unei semicercuri și poate exhiba o varietate de culori, de la roșu și portocaliu, până la verde și albastru.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191