Elevii intră de astăzi în vacanța de vară. Cursurile în noul an școlar vor începe pe 11 septembrie

Elevii intră de astăzi în vacanța de vară. Cursurile în noul an școlar vor începe pe 11 septembrie

Vineri, 16 iunie, este ultima zi de școală pentru copiii de grădiniță și pentru elevi claselor primare, gimnaziale și liceale, cu excepția învățământului tehnologic și profesional.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Durata vacanței de vară este de 86 de zile, potrivit calculelor Edupedu.ro.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Mediile elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a pot fi încheiate până astăzi, potrivit unui ordin de ministru care a modificat calendarul anului școlar 2022-2023, publicat luni în Monitorul Oficial.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Tot vineri este ultima zi de înscriere la BAC și Evaluarea Națională 2023, după cum a declarat săptămâna trecută ministrul Educației, Ligia Deca.

Cursurile anului școlar 2022-2023 au început pe data de 5 septembrie 2022. Prima zi de vacanță este sâmbătă, 17 iunie, dar sunt și excepții:

pentru clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică, cu excepția claselor prevăzute la lit. a), pentru clasele din învățământul postliceal, cu excepția calificărilor din domeniul sănătate și asistență pedagogică, și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 23 iunie 2023;

pentru clasele din învățământul postliceal, având calificări din domeniul sănătate și asistență pedagogică, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învățământ în vigoare;

Elevii de clasele a XII-a care nu îți pot echivala probele orale de la BAC 2023 vor susține competențele în perioada 14-23 iunie, potrivit unui document trimis de Ministerul Educației către inspectoratele școlare.

14 – 16 iunie 2023: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A;

15 – 19 iunie 2023: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B;

16 – 20 iunie 2023: evaluarea competentelor digitale – proba D;

21 – 23 iunie 2023: evaluarea competentelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.

 

Vezi aici regulile după care probele de competențe de la Bacalaureat 2023 se echivalează cu mediile din liceu de la Limba și literatura română, limbi moderne și Tehnologia Informației și a Comunicării (TIC).

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191