Formula fericirii scrisă pe o hârtie de Albert Einstein. A oferit-o drept bacşiş unui poștaș japonez

Formula fericirii scrisă pe o hârtie de Albert Einstein. A oferit-o drept bacşiş unui poștaș japonez

Trăim într-o lume în care fericirea este cel mai mare deziderat. Toți vrem să fim bine și să trăim fericiți, însă de multe ori acest lucru este extrem de greu de dobândit. Uneori nici nu știm ce înseamnă pentru noi fericirea sau ce ne dorim, însă Einstein, una dintre cele mai sclipitoare minți ce a trăi vreodată pe Pământ, a dezvăluit formula.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

În noiembrie 1922, Einstein călătorea din Europa în Japonia pentru o serie de prelegeri pentru care a fost plătit cu de lire sterline de către editorul și gazdele sale japoneze, potrivit biografiei lui Walter Isaacson, „Einstein: Viața și universul său”. În timpul călătoriei, Einstein care pe atunci avea 43 de ani a aflat că a primit cel mai mare premiu din domeniul său: Premiul Nobel pentru fizică.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Premiul a însemnat celebrarea contribuțiilor sale în fizica teoretică .Vestea sosirii lui Einstein s-a răspândit rapid în Japonia, iar mii de oameni s-au adunat pentru a-l vedea pe laureatul premiului Nobel.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Impresionat, dar și stânjenit de publicitate, Einstein a încercat să își noteze gândurile și sentimentele din camera de la Hotelul Imperial din Tokyo unde se afla cazat. În acest timp poștașul venise la el pentru a-i aduce o livrare, moment în care probabil a refuzat să accepte bacșișul, în conformitate cu practicile locale, fie Einstein nu avea mărunțiș la dispoziție. În schimb, Einstein a scris două bilețele scurte pe care le-a înmânat băiatului.

O viață calmă și modestă aduce mai multă fericire decât căutarea succesului combinată cu o neliniște constantă.” Pe o a doua foaie, a scris un alt mesaj: „Unde există voință, există o cale.”

„Dacă ești norocos, bilețelele în sine vor valora într-o zi mai mult decât niște mărunțiș”, i-ar fi spus Einstein bă Aceste note în care Einstein își oferea gândurile sale despre cum să trăiești o viață fericită și împlinită, s-au vândut 2017 la o casă de licitații din Ierusalim pentru suma totală de 1,8 milioane de dolar.

Psychology Today explică cum fericirea nu este definită de o bucurie singulară, ci implică de fapt o cantitate considerabilă de disconfort. Publicația susține că structura genetică, circumstanțele de viață, realizările, starea civilă, relațiile sociale și chiar vecinii pot influența cât de fericită se simte o persoană.

În multe privințe, fericirea se află sub control personal, ceea ce este posibil să fi fost ceea ce Einstein a solicitat atunci când a sugerat că o viață calmă și modestă aduce mai multă fericire. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191