Petrolul – Rezumatul sezonului 2022/2023 în Superliga

Petrolul – Rezumatul sezonului 2022/2023 în Superliga

A fost un sezon destul de palpitant în Superliga, cu o luptă interesantă la vârf, dar și cu un duel pentru evitarea retrogradării care s-a purtat până în ultima rundă din play-out. Am consemnat destule ponturi pariuri distruse de rezultate surprinzătoare, dar și fani petroliști demoralizați de jocul echipei favorite. În cele din urmă, Petrolul s-a salvat de la retrogradare, însă nu a fost o stagiune de ținut minte.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Scandalul dintre Gabi Tamaș și Nicolae Constantin

Nu e ca și cum cineva s-ar fi așteptat ca Gabi Tamaș, după o carieră zbuciumată, să se liniștească tocmai când ajunge la Petrolul. Doar că fundașul de 39 de ani a apucat să evolueze în numai 13 partide pentru ploieșteni până când, în octombrie, l-a sunat pe tehnicianul Nicolae Constantin pentru a-i critica tactica de a juca “în lung de linie și sprinturi”. Conversația a degenerat, iar Tamaș a ajuns să-i înjure pe oficialii clubului, dar și pe suporteri. Fostul internațional a părăsit Petrolul după ce conversația a ajuns la fani, iar mai apoi în spațiul public.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Scandalul nu s-a încheiat nici după terminarea sezonului. Nae Constantin a declarat recent că a avut și el partea sa de vină, însă în presă nu a apărut tot adevărul. Constantin a plecat și el de la echipă în luna februarie, după o serie de rezultate nesatisfăcătoare. Petrolul a continuat tradiția de a aduce tehnicieni proveniți din rândul foștilor jucători, prin instalarea lui Florin Pârvu.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Fără licență pentru cupele europene

Petrolul Ploiești a încheiat sezonul regulat pe locul opt, dar cu 44 de goluri încasate, a avut a doua cea mai modestă apărare. Au fost câteva înfrângeri dureroase, precum 0-5 la Botoșani, 1-4, în deplasare, cu FCSB, și 2-5, acasă, contra celor de la CFR Cluj. Ploieștenii și-au menținut poziția și în play-out, unde au înregistrat cinci victorii în nouă partide.

Din păcate, clubul nu a obținut și licența pentru participarea în sezonul următor al cupelor europene. Astfel, în ciuda faptului că poziția din clasament îi permitea să intre la baraj pentru Conference League, acest lucru nu s-a întâmplat. Petrolul nici nu a aplicat pentru licență pentru că, la momentul acordării acestora, clubul încă avea datorii de vreo 500.000 de euro. Practic, nici dacă ar fi vrut, nu ar fi îndeplinit condițiile de acordare a acesteia.

Statistici definitorii pentru sezonul 2022/2023

Am stabilit deja că Petrolul s-a descurcat groaznic pe faza defensivă, dar cum a mers atacul în sezonul care tocmai s-a încheiat? Un singur jucător a ajuns la 10 goluri în stagiune, Gicu Grozav. Următorul în clasamentul golgheterilor clubului a fost neamțul Christian Irobiso (șapte goluri). Din păcate, jucătorul petrolist a doborât un record stagional nedorit – a fost fotbalistul cu cele mai multe eliminări în sezonul 2022/2023 din Liga I, patru.

Pentru stagiunea următoare, clubul a anunțat deja că a renunțat la cinci fotbaliști. Astfel, lui Octavian Vâlceanu, Florin Borța, Cosmin Tucaliuc și Ricardo Grigore le-au expirat împrumuturile de la cluburile cu care se află sub angajament, în vreme ce fundașul central Felix Mathaus și-a încheiat acordul cu FC Petrolul Ploiești.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191