O fabrică uriașă va fi construită în România, cu o investiție de 1,4 miliarde de euro. Va avea 8.000 de angajați

O fabrică uriașă va fi construită în România, cu o investiție de 1,4 miliarde de euro. Va avea 8.000 de angajați

România devine un punct tot mai important pe harta producției auto europene. La Galați urmează să fie construită o uzină de baterii pentru mașinile electrice.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Investiția se ridică la aproape 1,4 miliarde de euro, și va genera de locuri de muncă. Producția urmează să înceapă în 2026.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

În primă fază, la Galați, se vor produce celule pentru beteriile folosite în industria automobilelor electrice, o premieră pentru țara noastră.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Compania belgiană spune, într-un comunicat, că acest proiect este important pentru aprovizionarea producătorilor din Europa cu baterii, China fiind cea care domină piața, în acest moment.

„Producția de baterii este crucială pentru UE datorită situației actuale a pieței în care China domină aprovizionarea cu baterii Li-ion. Sunt necesare mai multe capacități de producție în viitor pentru a satisface cererea europeană aflată în creștere.”

Noshin Omar, președinte companie: „Piața tehnologiei este foarte competitivă și este un mare pas înainte, pentru noi, această nouă investiție.”

Pe acest câmp, unde vedem că acum este cultivat porumb, până în 2026 va apărea o uzină de producție a bateriilor Litiu-Ion pentru autoturismele electrice. Vorbim despre o investiție de 1,4 miliarde de euro care, potrivit antreprenorilor, va genera de locuri de muncă.

Romeo Marin, director de exploatare, Zona Liberă Galați: „Cele 60 de hectare vor fi concesionate pe o perioadă de 49 de ani, cu drept de prelungire încă 25 de ani.”

Până în 2030, belgienii ar urma să construiască încă o uzină pentru reciclarea bateriilor și a echipamentelor electrice, cu o capacitate de de tone pe an. Proiect care costă 200 de milioane de euro.

Ștefan Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului: „Vorbim despre viitor. Despre un viitor verde pe care trebuie să îl împărțim. Dar și despre tehnologii noi, baterii pentru mașini.”

În plus, belgienii au semnat și un acord cu Universitatea Dunărea de Jos, pentru un program de cercetare în domeniul energiei regenerabile.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191