Celebrul Broadway va găzdui o piesă de teatru despre Dracula

Celebrul Broadway va găzdui o piesă de teatru despre Dracula

Dracula, cel mai cunoscut personaj din mitologia românească la nivel mondial, suscită în continuare interes în străinătate. Pe lângă sutele de filme și seriale făcute despre celebrul conte, în această toamnă va avea loc și premiera unei piese de teatru pe Broadway.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Piesa de teatru se numește Dracula, A Comedy of Terrors și a fost realizată de Gordon Greenberg și Steve Rosen. Premiera este programată la data de 18 septembrie, iar piesa va fi pusă în scenă timp de 18 săptămâni, până pe 7 ianuarie 2024. Din distribuția piesei fac parte Jordan Boatman (Medea), Arnie Burton (The 39 Steps), James Daly (Letterkenny), Ellen Harvey (How to Succeed în Business Without Really Trying) și Andrew Keenan-Bolger (Newsies). Designul scenic va fi realizat de Tijana Bjelajac, costumele vor fi asigurate de Tristan Raines, de lumini se va ocupa Rob Denton, iar de partea de sonorizare este responsabilă Victoria Deiorio.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Conform descrierii, piesa propune o reinterpretare a cărții scrise de Bram Stoker la finalul secolului al XIX-lea. Astfel, Dracula devine un Conte din Generația Z, pansexual, care se află în mijlocul unei crize existențiale. „Am vrut să-i aducem un omagiu lui Bram Stoker și, în același timp, să transmitem melodrama lui plină de capriciu în pielea unor actori de comedie de top”, a anunțat regizorul Gordon Greenberg. Prețul pentru un bilet la premieră pornește de la 35 de dolari.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Filmele, serialele și jocurile despre Dracula sunt și ele la modă

Dracula este un personaj adesea întâlnit și în filme, seriale și jocuri. În această primăvară a fost lansat filmul Renfield, o altă interpretare a poveștii lui Bram Stoker, în care rolul contelui Dracula i-a revenit cunoscutului Nicolas Cage. De fapt, în ultimul secol au fost realizate peste 100 de filme despre Dracula. Printre cele mai populare sunt Nosferatu (1922) și Dracula 2000 (1992), care se bucură de recenzii excelente printre specialiști.

Industria de gaming îi acordă și ea un interes semnificativ contelui Dracula, dovadă fiind numeroasele titluri întâlnite. Dintre jocurile video care s-au remarcat se află Dracula 5: The Blood Legacy, Dracula Unleashed și Nosferatu the Vampyre.

Însă Dracula a pătruns și în universul jocurilor de casino, unde este un personaj la fel de important. Drept urmare, mitul lui Dracula a inspirat și apariția primului cazino cu specific românesc, Vlad Cazino. Încă de la apariție, acest operator a intrat în topul celor mai bune cazinouri licențiate, utilizatorii apreciind oferta variată, campaniile constante și platforma excelentă și sigură. Tot aici, utilizatorii au la dispoziție chiar și un slot dedicat contelui Dracula, creat de compania NetEnt.

Dracula s-a „născut” în 1898

Personajul Dracula a apărut prima dată în anul 1898, când scriitorul irlandez Bram Stoker a lansat, la Londra, cartea care îi poartă numele. Stoker nu a fost niciodată în România, dar și-a imaginat, cu ajutorul unor albume foto, cum arată un castel din Transilvania în care își face veacul un conte fioros, pasionat de magie neagră. Chiar dacă în primii ani cartea nu a avut un succes important, ea a început să aibă vânzări foarte bune după apariția primelor ecranizări.

Bram Stoker nu a mai apucat să se bucure de faima cărții sale și situația sa financiară nu fost deloc bună spre finalul vieții, însă urmașii săi au dus „moștenirea” mai departe și au venit chiar și în România pe tărâmul legendarului conte. Iar România profită și ea de legenda lui Dracula, motiv pentru care numeroși turiști străini vizitează Castelul Bran, locul în care legenda spune că ar fi locuit contele. În plus, asocierea cu fostul domnitor Vlad Țepes a dat naștere altor legende.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191