Scriitorul Nicolae Dabija va avea bust la Cimislia, R. Moldova. O initiativa SMV Ploiesti

Scriitorul Nicolae Dabija va avea bust la Cimislia, R. Moldova. O initiativa SMV Ploiesti

Actualizare: Sambata, 15 iulie 2023, bustul scriitorului Nicolae Dabija a fost inaugurat in prezenta autoritatilor din Codreni, a elevilor si cadrelor didactice, dar si a iubitorilor de literatura si istorie.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Actualizare: La aceasta ora, bustul a fost montat in curtea institutiei de invatamant din Codreni, raionul Cimislia.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Stirea initiala:

Scriitorul Nicolae Dabija, membru al Academiei Romane si cetatean de onoare al municipiului Ploiesti, va avea un bust in raionul Cimislia din Republica Moldova, in curtea scolii din Codreni.

Initiativa apartine SMV Ploiesti si AESPN.

„Un bust in bronz al scriitorului Nicolae Dabija se va inaugura maine in curtea scolii din Codreni, raionul Cimislia, Romania de Est.

Membru al Academiei Romane, fondator si director al saptamanalului romanesc de la Chisinau ”Literatura si Arta”, cofondator al fundatiei ”Ginta Latina”, poet. Presedinte al “Sfatului Tarii” -2, de la fondarea acestuia in 2015. Cetatean de Onoare al municipiului Ploiesti.

Bustul a fost realizat la initiativa SMV Ploiesti si AESPN care a devenit si principalul finantator. Soclul se realizeaza integral cu finantarea si prin grija raionului Cimislia.

SMV Ploiesti va fi reprezentata de Viorel Marius Bulgaru, cetatean de onoare al orasului Cimislia, care va inmana plachete si diplome de excelenta colaboratorilor SMV din raion.

Elevii gimnaziului vor primi reviste si publicatii ale SMV Ploiesti.

”Cei ce ne-au dat nume si tara”, o idee, proiecte, realizari…”, a scris Mircea Cosma, presedintele SMV Ploiesti.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191