Păţania Cristinei, care şi-a vândut pantofii, genţile şi oalele pe Facebook. „Mama mea mi-a trimis poză cu ce scrisoare a primit”

Păţania Cristinei, care şi-a vândut pantofii, genţile şi oalele pe Facebook. „Mama mea mi-a trimis poză cu ce scrisoare a primit”

S-au tocmit pe internet, însă abia acum a venit adevărata notă de plată. Ani la rând, Cristina le-a trimis din străinătate părinţilor săi bani şi bunuri pentru locuinţă. Iar lucrurile de care nu a mai avut nevoie au fost vândute pe grupuriIe de Facebook. 

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Cristina Ghidarcea:Te plictiseşti de ele, i le-am trimis mamei. Mama poate nu şi-a dorit neaparat şi am zis: „Hai să vindem setul de oale, pantofii, genţile de ţi le-am trimis, ca să nu stea degeaba să se degradeze”. 

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Pentru că toate tranzacţiile au fost făcute de pe acelaşi cont, mama Cristinei este căutată acum de către inspectorii ANAF. 

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Cristina Ghidarcea:Eu am venit din UK în România pentru că mama mea mi-a trimis poză cu ce scrisoare a primit. O simt foarte speriată că na, are 70 de ani. A zis că s-a dus la ANAF, au trimis-o de la o sucursală la alta şi nimeni nu ştie despre ce este vorba. Garantez că sunt nimicuri, pentru că nu s-a făcut un comerţ s-au vândut lucrurile noastre personale, din casă că ne-am mutat, am tot renovat. 

Robert Croitoru, consultant fiscal: Din punct de vedere legislativ să se definească faptul că e lucru vechi sau lucru nou. Atât timp cât te angajezi într-un act comercial, tu ai obligativitatea să raportezi şi să plăteşti impozit. Indiferent de suma pe care vrei să o faci. 

Grupurile de Facebook sunt pline de plângerile celor care au primit astfel de scrisori de la ANAF. 

Cristina Ghidarcea: Toată lumea zice: „Dom`le, mi-am vândut chestiile personale din casă, de la bebeluş nu ştiu

„Dacă vinzi o bluză, o pereche de pantofi sau oricare alt bun din locuinţă nu intri în vizorul ANAF. Însă dacă inspectorii constată că este vorba despre o activitate continuă atunci vei primi o astfel de înştiinţare prin care vei fi anunţat că eşti dator la bugetul de stat”, spune Greta Neagu, reporter Observator

Unii avocaţi spun că au mai multe astfel de dosare şi spun că e nevoie de clarificarea unor aspecte precum – ce înseamnă vânzarea în mod continuu. 

Raluca Ciupitu, avocat specializat în fiscalitate: Se poate da o soluţie în practică prin care acele impozite să fie anulate dacă venitul respectiv sau impozitarea lui nu sunt reglementate expres în practică. 

Firmele de curierat trebuie să transmită inspectorilor ANAF date privind plățile ramburs ale clienților. Astfel, tranzacţiile online au ajuns atent monitorizate.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191