Aproape jumătate de țară, sub avertizări cod galben și portocaliu de ploi, grindină și vijelii. Vreme severă până joi dimineață

Aproape jumătate de țară, sub avertizări cod galben și portocaliu de ploi, grindină și vijelii. Vreme severă până joi dimineață

Meteorologii au emis miercuri o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică valabilă în cinci județe. În intervalul 19 iulie, ora 18:00 – 20 iulie, ora 10:00, în Banat și vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de l/mp și izolat peste l/mp).

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

image

Codul galben de instabilitate atmosferică este valabil în intervalul 19 iulie, ora 12:00 – 20 iulie, ora 10:00. Potrivit ANM, la început în Banat, iar spre seara și noaptea și în Oltenia, vestul Munteniei, Maramureș și local în Transilvania și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de l/mp și izolat peste l/mp).

Codul portocaliu de caniculă în Dolj, Olt și Teleorman

Valul de căldură se va menține în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum și în sudul Crișanei și al Moldovei. Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade.

image

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu de caniculă

Însă avem şi cod portocaliu de caniculă, pentru județele Dolj, Olt și Teleorman. Aici se vor înregistra temperaturi maxime de de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general peste de grade.

Caniculă în București, până vineri

Administrația Națională de Meteorologie a transmis, miercuri, progrnoza specială pentru Capitală, iar potrivit acesteia va fi caniculă până vineri dimineața. Valul de căldură se va menține în Capitală potrivit prognozei emise până vineri la ora  Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de de grade, iar cele minime de de grade. În noaptea de miercuri spre joi și pe parcursul zilei de joi vor fi perioade cu înnorări accentuate, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice și averse, iar probabilitatea pentru vijelie și grindină va fi ridicată.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191