Disperarea unei mame, după ce fiica sa nu a fost repartizată la liceu: „Nu știm ce să facem, încotro să o luăm”. Ce medie a avut la Evaluarea Națională

Disperarea unei mame, după ce fiica sa nu a fost repartizată la liceu: „Nu știm ce să facem, încotro să o luăm”. Ce medie a avut la Evaluarea Națională

Chiar dacă în faţa avizierelor a fost gol, în online a fost nebunie de dimineaţă. Părinţii şi elevii au dat refresh peste refresh la site-ul Ministerului Educaţiei. Abia după ora 12, repartizarea a fost postată.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Peste de elevi au fost repartizaţi la liceu. 47 la sută au fost norocoşi şi au intrat la prima opţiune din fişa de înscrieri.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Peste 1600 de copii au rămas pe dinafară

Maria Istrate, elevă: Sunt foarte fericită, simt că e momentul anului acesta pentru mine, am intrat la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Bucurelti, la profilul mate-info.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Dragoș Toma, elev: Din fericire, la prima opţiune pe care mi-am dorit-o, este si locul unde am ajuns.

Amalia Blumenfeld, elevă: Mă așteptam să fie mai bine, dar a fost acceptabil. Mi-am pus 30 de opțiuni, am intrat la Petru Rareș.

Lista cuprinde, din păcate, şi 1619 de elevi nefericiţi. Sunt cei rămaşi pe dinafară, nerepartizaţi la niciun liceu. intra harta Cei mai mulţi în judeţele Covasna, Giurgiu, Alba, Braşov şi Bucureşti.

Florin Lixandu, secretar de stat Educație: Au completat un număr insuficient de opțiuni și nu au fost repartizați.

Mădălina Iacob, reporter Observator: Dintre elevi nerepartizați, 556 au media de admitere mai mare decât 5, 30 peste 8, iar 4 dintre ei au depășit media 9. 

Florin Lixandu, secretar de stat Educație: Avem un număr suficient pentru elevii care nu au prins loc în prima etapă. La liceele de top nu au rămas locuri libere, au fost ocupate 100%. Putem avea surpriza ca anumiți candidați să nu se prezinte.

Părinţii lor sunt disperaţi.

Părinte: Nu a fost repartizată cu media de , însă avem colegă în clasă care cu a fost repartizată. Nu este logic ce se întâmplă. Nu știm ce să facem, încotro să o luăm.

Când începe etapa a doua de repartizare

Iulian Cristache, Federația Părinților: Este doar vina părinților, pentru că nu completează toate opțiunile. Mi-a dat mesaj o mamică: Am pus 106. Am spus ca sunt 250, 280. De ce nu le-ați completat pe toate?

La nivel naţional, mediile de intrare la liceele de top au crescut, chiar dacă părinţii s-au aşteptat să scadă după ce admiterea s-a făcut anul acesta doar cu nota de la Evaluarea Naţională. Cea mai mică medie de intrare la mate-info bilingv la Colegiul Sava din Bucuresti este Iar în topul liceelor după ultima medie de admitere este Colegiul Tudor Vianu cu

Claudia Anghel, directoare Colegiul Tudor Vianu: Suntem primul liceu de informatică din ţară. Promovabilitate la BAC de 100 la sută, pentru faptul că avem foarte mulți olimpici naționali și anul acesta 6 internaționali.

Ultima media de intrare la un liceu din Bucureşti a fost în acest an. Au mai rămas aproape 8 mii de locuri libere la liceu şi alte 18 mii în învăţământul profesional pentru etapa a doua de înscriere, care începe pe 7 august.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191