22 județe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare

22 județe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare

Meteorologii au emis joi o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică valabilă.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Astfel, în intervalul 20 iulie, ora 12:00 – 20 iulie, ora 22:00, în Maramureș, Moldova, Dobrogea, în estul Transilvaniei și în nordul și estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de l/mp și izolat peste l/mp), potrivit ANM.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

image

Caniculă, azi și mâine, în Muntenia, Dobrogea și în sudul Olteniei și al Moldovei

O altă avertizare cod galben anunță pentru azi și mâine caniculă și disconfort termic ridicat. 

image

Harta județelor afectate de codul galben de caniculă

Valul de căldură se va menține în Muntenia, Dobrogea și în sudul Olteniei și al Moldovei. Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade Celsius.

Avertizarea vizează Capitala și județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Dolj, Mehedinți, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Ilfov și Olt.

Prognoză meteo specială în București

Valul de căldură se va menține. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în jurul a 35 de grade, iar cele minime vor fi de de grade.

În după-amiaza zilei de joi vor fi perioade cu înnorări accentuate, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice și averse, iar probabilitatea pentru vijelie și grindină va fi ridicată. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191