Paralia Katerini, locul unde ziua temperatura nu trece de 30 de grade, iar noaptea e „frig ca-n Siberia”. Reportaj Observator din staţiunea „perlă” a Greciei

Paralia Katerini, locul unde ziua temperatura nu trece de 30 de grade, iar noaptea e „frig ca-n Siberia”. Reportaj Observator din staţiunea „perlă” a Greciei

Ca să simţim aroma Mediteranei şi farmecul mării care au fascinat până şi zeii, alegem o cameră tradiţională.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Eva, proprietar hotel: Aceasta este o cameră autentic grecească. Aceasta este o uşă de 100 de ani. Aici o oglindă veche. Aici este un şemineu autentic. Am construit acest loc în urmă cu 15 ani, timp de 3 ani. Fiecare cameră reprezintă o ţară pe care am vizitat-o şi am iubit-o.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Bogdan Dinu, reporter Observator: Să prinzi un loc de cazare în staţiunile din Grecia în această perioadă este o loterie. În momentul în care ajungem la recepţia hotelului, pe lângă card, este important să nu ne lipsească norocul. Acum mergem la plajă.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Nu înainte de a lua la pas staţiunea. Paralia Katerini se află între mare şi munte, la poalele Olimpului. Terasele şi buticurile întinse de-a lungul falezei aduc cumva cu cele de pe litoralul românesc. Afişe pestriţe şi suveniruri de tot felul. De altfel e printre primele staţiuni pe care românii le au descoperit după anii 90. Şi, de 30 de ani, rămâne în topul preferinţelor.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Dacă simţim că preţurile sunt foarte mari la terase, putem oricând să luăm o bere de la magazin. Doi euro o doză de bere, o doză mică, iar sticla undeva la 3 euro.

Pentru un prânz rapid nu plătim mai mult ca pe litoralul românesc.

Plajele au de ani de zile steagul albastru european, care certifică faptul că apa e foarte curată, nisipul fin şi curat. Operatorii români spun că, deşi Grecia rămâne prima alegere în sezonul vacanţelor, oamenii sunt mai cumpătaţi.

Mihai Dediu, proprietar firma turism: Anul acesta, faţă de anul trecut, se simte o criză financiară pe piaţa turismului. Venim aici pentru că e aproape de România. Căutăm cazări aproape de plajă.

Preţurile pentru o vacanţă de 7 zile în Paralia Ketrini pornesc de la 350 de euro la o pensiune modestă şi depăşesc două mii de euro dacă vă doriţi o cazare la un hotel de patru stele, pe plajă, cu vedere la muntele Olimp. Staţiunea este la 7 ore de mers cu maşina de Bucureşti. Aeroportul cel mai apropiat este cel de la Salonic.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191