Povestea nigerienilor care au traversat Atlanticul pe cârma unei nave: „Am crezut că voi ajunge în Europa și m-am trezit în Brazilia”

Povestea nigerienilor care au traversat Atlanticul pe cârma unei nave: „Am crezut că voi ajunge în Europa și m-am trezit în Brazilia”

Două săptămâni și peste cinci mii de kilometri pe mare, pe cârma unei nave cargo. Este povestea inedită a patru nigerieni care au traversat Oceanul Atlantic până în Brazilia.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

-Am crezut că voi merge în Europa și apoi, dintr-o dată, m-am trezit că sunt în Brazilia.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Roman este unul dintre migranții care au plecat din Nigeria.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Oamenii credeau că nava se îndreaptă către Europa. S-au ascuns într-un spațiu îngust, aflat deasupra cârmei.

-A fost o experiență groaznică, dar deja mă hotărâsem să plec, așa că mi-am făcut curaj. Marea, totul se mișca, am fost atât de

Ca să nu cadă în apă, nigerienii au întins o plasă în jurul cârmei. S-au legat de ea cu o frânghie, loc din care au observat rechini și balene. Din cauza spațiului îngust și a zgomotului, cei patru au dormit foarte puțin.

-A fost alegerea mea. Dacă îți dai seama că situația nu e bună, trebuie să pleci.

În cea de-a zecea zi a călătoriei, nigerienii au rămas fără apă și hrană. Într-un final, au fost salvați odată ce nava a ajuns în portul brazilian Vitoria.

Când au aflat unde au ajuns, doi dintre ei au hotărât să se întoarcă în Nigeria.

-Călătoria a fost atât de periculoasă, încât n-aș mai încerca asta niciodată.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191