Cum a ajuns Carmistin, firma familiei Paraschiv (Prahova), cea mai puternică din România

Cum a ajuns Carmistin, firma familiei Paraschiv (Prahova), cea mai puternică din România

Cei mai mari zece jucători din industria cărni au făcut împre­ună 9,65 de miliarde de lei în 2022, după o creştere de 24% faţă de anul precedent, potri­vit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe şi a celor oferite de companii. Avansul de două cifre vine într-un an marcat puternic de inflaţie, în care preţul cărnii a preparatelor şi conservelor din carne s-a majorat cu 17%.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Astfel, anul trecut, în sectorul cărnii mai mulţi jucători s-au apropiat sau au bifat primul miliard de lei, pe care până atunci îl atinsese doar Smithfield România, grup deţi­nut de investitori chinezi, care a rămas în continuare lider de piaţă. Compania a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 1,28 miliarde de lei, în creştere cu sub 1% faţă de anul precedent, potrivit datelor oferite de reprezentanţii săi.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Carmistin al familiei Paraschiv, produ­că­torul brandului de carne de pasăre La Pro­vincia, Aaylex One, compania care deţi­ne Cocorico, controlat majoritar de Bogdan Stanca, şi Agricola din Bacău, un grup inte­grat care face carne de pui, mezeluri şi pro­duse ready meal, au încheiat anul 2022 cu cifre de afaceri de peste un miliard de lei.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Grupul Carmistin cuprinde peste 20 companii active în producţia de carne de pasăre şi ouă, creşterea porcilor, creşterea bovinelor, dar şi în producţia de cereale, în cadrul Carmistin fiind integraţi în prezent fermieri cu peste 10.000 hectare teren cultivat, din care peste 30% reprezentând agricultura bio.

Carmistin are un efectiv de circa 10.000 de bovine de carne, fiind cea mai mare fermă de acest fel din ţară, circa 600.000 de porci, poziţionându-se pe locul al doilea în topul crescătorilor de porci după grupul Smithfield, şi estimează că va avea o producţie de 32 de milioane de pui abatorizaţi până la finalul anului 2023.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191