Comoara de pe vremea lui Marcus Aurelius găsită de un băiețel din Germania, în timp ce se juca. Are 1800 de ani

Comoara de pe vremea lui Marcus Aurelius găsită de un băiețel din Germania, în timp ce se juca. Are 1800 de ani

Dinarul roman din argint datând din vremea împăratului Marcus Aurelius, care a domnit în perioada 161-180 , a fost găsit vara trecută, iar vineri a fost prezentat în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat şi micul descoperitor, Bjarne, transmite Agerpres.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

”Ştim că această monedă e o prezenţă specială aici, în Bremen”, a spus arheologul landului, Uta Halle. Mai există doar alte două piese similare în Bremen, a adăugat ea, adăugând de asemenea că moneda a fost descoperită într-o zonă în afara graniţelor Imperiului Roman.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Halle este de părere că moneda a fost fie tranzacţionată – a aparţinut unui mercenar roman, fie a fost un suvenir de călătorie.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Arheologul a spus că este o descoperire rară întrucât nu există multe locuri unde copiii pot săpa în pământ. ”Mai demult, copiii se jucau mai mult în aer liber’‘, a adăugat ea.

Halle a spus că viitorul monedei urmează să fie discutat cu familia băiatului şi că i-ar plăcea ca moneda să fie expusă în Muzeul de artă şi istorie culturală a landului Bremen. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191