iGaming-ul și cazinourile online

iGaming-ul și cazinourile online

În secolul XXI există mai multe noțiuni de joc (game sau gaming) în funcție de mediul în care are loc și de activitatea pe care o implică un anumit joc. Atunci când cineva se gândește la noțiunea de joc, primul lucru care îi vine în minte este o activitate fizică, desfășurată afară sau în interior și al cărei scop este amuzamentul. Mai există și jocuri care implică gândirea, cum ar fi jocurile de masă (board games) care au câștigat foarte mult simpatia românilor în ultimii ani.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

De asemenea, există și jocurile video (video games) care sunt jucate pe calculator sau consolă. În cadrul acestora, jucătorul poate controla imaginea și mișcările personajului și poate lua decizii care influențează acțiunea.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Există și iGaming-ul, care se referă la jocurile de cazinou, loteriile, pariurile sportive și competițiile de jocuri de noroc care au loc online atât pe laptop, PC, cât și pe tabletă sau smartphone. Extinderea internetului și apariția device-urilor electronice au creat și această noțiune de iGaming, specifică secolului nostru. Aceste jocuri le poți întâlni în orice casino online România.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

iGaming-ul a revoluționat industria jocurilor de noroc tradiționale prin transferul multor activități de cazinou în mediul virtual. Nu doar că s-a creat o industrie uriașă, dar s-au și creat locuri de muncă peste tot în lume. Iată cum se prezintă iGaming-ul, ce rol a avut și are în sectorul gamblingului.

O revoluție remarcabilă a jocurilor de cazino

În anii ‘70 când marile resorturi de cazinouri din Las Vegas și alte metropole ale lumii dădeau tonul în tot ceea ce înseamnă jocuri de noroc, nimeni nu s-ar fi gândit că peste 30-40 de ani cazinourile virtuale vor fi mult mai numeroase decât cele terestre.

Industria jocurilor de noroc online a fost întâmpinată la început cu neîncredere, ca orice alt lucru nou. În anii ‘90, mai precis în 1994, a apărut primul site de jocuri de cazinou, care era rudimentar și oferea servicii de bază în comparație cu ceea ce este acum. Bineînțeles că atunci și viteza internetului era foarte slabă, așa că experiența jucătorilor nu era una foarte plăcută din cauza problemelor tehnice.

Abia din jurul anului 2010, când au început să apară gadget-uri tot mai performante, s-a constatat și o “explozie” a site-urilor de jocuri de noroc, dar și a numărului de utilizatori. Oamenii au descoperit că este foarte confortabil să joci online, fără să mai depui efortul de a te deplasa.

În România, abia în 2016 a apărut primul cazinou online, reglementat legal și cu licență de funcționare. La ora actuală, iGaming-ul din țara noastră este reprezentat de aproximativ 34 de cazinouri online licențiate.

Cele mai mari piețe de iGaming din lume vs România

Industria cazinourilor digitale s-a transformat în prezent într-o piață de miliarde de dolari în unele țări. În urmă cu doi ani, piața globală a jocurilor de noroc online a fost estimată la peste 100 de miliarde de dolari.

Cea mai mare, în valoare de aproape 12,5 miliarde de dolari, este cea din Marea Britanie. Pe locul doi se situau, în 2021, Statele Unite ale Americii, cu o valoare a industriei de jocuri de noroc online de aproape 11 miliarde de dolari.

Între locul doi și locul trei este o diferență uriașă. Australia este a treia mare piață mondială cu o valoare de peste 6,55 miliarde de dolari. Piața din Italia ocupă locul patru cu o valoare estimată la 4,51 miliarde de dolari. Locurile următoare sunt ocupate, în ordine, de: Franța (3,83 miliarde de dolari), Germania (3,65 miliarde de dolari), Canada (2,55 miliarde de dolari), Suedia (2,10 miliarde de dolari), Spania (1,6 miliarde de dolari), Grecia (1,3 miliarde de dolari).

Nici România nu stă deloc rău în ceea ce privește piața jocurilor de noroc online. Anul trecut, valoarea acestei industrii era de aproximativ 900 de milioane de dolari și număra aproximativ 45 de mii de locuri de muncă.

Motivele care stau în spatele succesului iGaming-ului

Este fascinant și interesant cum această industrie a crescut galopant în ultimii ani și toate semnele arată că se va extinde într-un ritm la fel de alert și în următorii ani. Apariția noilor tehnologii va oferi experiențe și mai uimitoare utilizatorilor de iGaming.

Dar, care sunt factorii care determină succesul cazinourilor online?

Confortul și accesibilitatea

Sunt doi dintre cei mai importanți factori ai succesului iGaming-ului. Eliminarea necesității deplasării și prezenței fizice pentru a juca din propria casă sau chiar din mers este un avantaj extraordinar pentru operatorii de jocuri de noroc. Mai mult, site-urile de gambling sunt deschise non-stop, deci pot fi accesate oricând.

Gamă largă de jocuri și opțiuni numeroase de pariere

În cazinourile online, utilizatorii găsesc orice, de la sloturi cu tematici incredibil de variate până la multe variante de poker, blackjack, baccarat, ruletă până la pariuri sportive și chiar turnee online. Platformele iGaming se adresează unui public divers, cu preferințe diferite.

Experiență a utilizatorilor îmbunătățită mereu

Industria de iGaming continuă să se îmbunătățească permanent atât din punct de vedere tehnic cât și în ceea ce privește oferta de jocuri. Grafica este tot mai bună, efectele sonore sunt din ce în ce mai captivante, există multe jocuri cu dealer live plus multe alte funcționalități care fac ca mereu experiența utilizatorilor să fie tot mai bună.

De asemenea, tot mai multe site-uri de gambling le oferă clienților o interfață personalizată plus bonusuri adaptate intereselor lor individuale.

Securitatea datelor

Operatorii din sectorul de iGaming acordă o importanță capitală securității datelor jucătorilor. De asemenea, un element la fel de important este asigurarea unui joc responsabil, unui joc corect pe platforme reglementate prin lege.

Concluzie

iGaming este, fără îndoială, una dintre cele mai mari povești de succes ale secolului XXI. Jocurile digitale nu vor lua niciodată locul experiențelor din cazinourile tradiționale, dar evoluția continuă a tehnologiei deține un potențial enorm de extindere și inovare în industrie.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191