Prefectul Virgiliu Nanu si subprefectul Draganescu au premiat elevii participanti la Concursul „Memoria Holocaustului”

Prefectul Virgiliu Nanu si subprefectul Draganescu au premiat elevii participanti la Concursul „Memoria Holocaustului”

11 elevi si profesorii indrumatori ai acestora au fost premiati, astazi, de Institutia Prefectului Judetului Prahova pentru rezultatele obtinute la Concursul National „Memoria Holocaustului”.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

„Am ales sa răsplătesc astăzi viziunea și talentul unor copii excepționali care au strălucit la Concursul Național “Memoria Holocaustului”!

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Acești tineri remarcabili au demonstrat nu doar cunoștințe profunde și sensibilitate în ceea ce privește Holocaustul, ci și dorința de a asigura că astfel de evenimente tragice nu vor fi niciodată uitate și vor servi ca lecții pentru viitor.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Felicitări dragilor‼️”,  transmis prefectul Virgiliu Nanu.

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Instituția Prefectului a premiat elevii de gimnaziu participanți la etapa județeană a concursului ”Memoria Holocaustului”

 

Nu trebuie să uităm dreptul la viață, demnitate și umanitate furat victimelor Holocaustului.

Una dintre cele mai mari tragedii ale istoriei secolului al XX-lea a constituit-o Holocaustul, ce a vizat exterminarea populației evreiești de către regimul nazist din Germania, din motive de ură rasială.

Pentru că amintirea victimelor Holocaustului trebuie să rămână veşnic în memoria și în inimile noastre, miercuri, 30 august a.c., prefectul Virgiliu- Daniel Nanu și subprefectul Emil Drăgănescu au premiat elevii participanți la concursul ”Memoria Holocaustului”, pentru etapa în care și-au reprezentat școala la nivel județean.

Evenimentul de premiere a avut loc la Palatul Administrativ, în cadrul Cancelariei Prefectului, unde au fost prezenți atât cei 11 elevi premiați (conform tabelului atașat), cât și profesorii îndrumători ai acestora.

Momentul premierii a fost urmat de vizitarea și prezentarea fiecărei lucrări în parte de către propriul autor. Expoziția cu cele 11 lucrări a putut fi admirată în holul Instituției Prefectului Județul Prahova timp de mai bine de o lună de zile.

Începând cu anul şcolar 2022-2023 concursul „Memoria Holocaustului” este organizat de Ministerul Educației, în colaborare cu Inspectoratele Școlare Județene, concursul este unic în Europa și pune în valoare creativitatea elevilor, având următoarele obiective:

 

Prezentarea și înțelegerea problematicii Holocaustului, a consecințelor și a semnificației acestuia prin încălcarea brutală și violentă a drepturilor fundamentale ale oamenilor și, în principal, a dreptului primar natural al omului – dreptul la viață.

Formarea şi dezvoltarea unui comportament tolerant, democratic, a spiritului civic, a acceptării diversității, a deprinderilor de participare la viața unei societăți lipsită de orice fel de manifestări de rasism, violență, discriminare, intoleranță și antisemitism.

Cultivarea abilităților elevilor de înțelegere a complexității lumii contemporane, de acceptare necondiționată a celuilalt, de comportament dezirabil într-o societate democratică.

Evaluarea competențelor elevilor privind înțelegerea modului în care mass-media, în toate formele sale, prezintă acest fenomen istoric.

Cunoașterea, interpretarea și evaluarea semnificației surselor istorice de diferite tipuri.

Evaluarea unor forme originale de manifestare a elevilor în domeniul literaturii și educației plastice.

 

Totodată, reamintim faptul că începând de anul trecut (2022) concursul are o semnificație aparte, întrucât în 2022 a fost aprobată introducerea cursului ”Istoria evreilor. Holocaustul„ în trunchiul comun/planurile-cadru de învățământ.

Instituția Prefectului – Județul Prahova

30 august 2023

 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191