România protestează față de încălcarea spațiului său aerian. MAE l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Ambasadei ruse

România protestează față de încălcarea spațiului său aerian. MAE l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Ambasadei ruse

Ministerul Afacerilor Externe l-a convocat, sâmbătă, pe însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Federației Ruse la București. Secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a transmis protestul părții române față de violarea spațiului aerian al României ca urmare a identificării, în apropierea frontierei cu Ucraina, a unor fragmente de dronă similare cu cele folosite de forțele ruse în cadrul agresiunii împotriva Ucrainei.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

„Din dispoziția ministrului afacerilor externe, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Federației Ruse la București a fost convocat de urgență sâmbătă, 9 septembrie, la Ministerul Afacerilor Externe, la nivel de secretar de stat.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a transmis protestul părții române față de violarea spațiului aerian al României ca urmare a identificării pe teritoriul țării noastre, în proximitatea frontierei cu Ucraina, a unor fragmente de dronă, similare cu cele utilizate de forțele ruse în cadrul agresiunii împotriva Ucrainei.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Totodată, oficialul român a condamnat atacurile sistematice, nejustificate și brutale ale forțelor ruse împotriva populației și infrastructurii civile ucrainene, inclusiv a celei de pe Dunăre, din apropierea frontierei cu România, acestea generând riscuri de securitate pentru cetățenii români din zona de proximitate.

Secretarul de stat Iulian Fota a solicitat ferm părții ruse să înceteze acțiunile la adresa populației și a infrastructurii ucrainene, inclusiv a celor care ar amenința în orice fel siguranța și securitatea cetățenilor români din regiune”, arată un comunicat de presă.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că militarii au găsit sâmbătă, la aproximativ kilometri sud-est de localitatea tulceană Plauru, fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că aceasta este „o încălcare absolut inacceptabilă a spaţiului aerian suveran al României, stat aliat NATO, cu riscuri reale la adresa securităţii cetăţenilor români din zonă”. Șeful statului a adăugat că a vorbit cu Secretarul General al NATO și l-a informat despre aceste bucăți de drone găsite. Jens Stoltenberg a declarat ulterior discuției cu Klaus Iohannis că nu există indicii ale unui atac intenționat asupra NATO.

Fragmentele de dronă găsite sâmbătă vor fi expertizate tehnic pentru a afla cum și când au căzut pe teritoriul României, a declarat purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu, sâmbătă, la Digi24. El a mai adăugat că nu știe ce distanță este între locul unde au fost găsite primele fragmente, marți, și locul unde au fost găsite fragmentele de azi, dar a precizat că „sunt două locaţii diferite”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191