Medic ginecolog de la Spitalul Filantropia, trimis în judecată după ce o femeie pe care o operase pentru avort a fost aproape de moarte

Medic ginecolog de la Spitalul Filantropia, trimis în judecată după ce o femeie pe care o operase pentru avort a fost aproape de moarte

Un medic în specialitatea obstetrică-ginecologie la Spitalul Filantropia din Capitală, Mădălina Gheorghe, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, după ce unei paciente căreia îi făcuse o întrerupere de sarcină i s-a făcut rău şi a fost operată de urgenţă la Elias, pentru a-i fi salvată viața. 

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

„În fapt, s-a reţinut că la data , medicul în specialitatea obstetrică-ginecologie i-a efectuat persoanei vătămate o întrerupere de sarcină la Spitalul Filantropia, intervenţie în cursul căreia s-a produs o perforaţie a tranşei uterine. 

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Post intervenţie, până la momentul externării, medicul nu a efectuat o supraveghere efectivă a pacientei de natură a identifica elemente clinice şi simptomatologice pentru diagnosticarea perforaţiei de tranşă uterină. 

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Urmare nediagnosticării complicaţiei medicale asociate intervenţiei medicale, starea de sănătate a persoanei vătămate s-a agravat şi s-a impus deplasarea de urgenţă, în cursul aceleiaşi zile, la Spitalul Universitar Elias, unde persoana vătămată a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pentru salvarea vieţii”, a transmis Parchetul, într-un comunicat de presă. 

Procurorii susţin că perforaţia de tranşă uterină este o complicaţie documentată în literatura medicală de specialitate care se obiectivează în prezenţa unor factori de risc: cicatrice post-cezariană şi sarcină cu placentă implantată pe cicatrice. Simptomatologia poate fi evidentă încă din cursul intervenţiei chirurgicale sau se poate diagnostica ulterior, intervalul de timp între producerea leziunii şi apariţia simptomatologiei fiind în funcţie de dimensiunile leziunii şi intensitatea hemoragiei. Nediagnosticarea acestei complicaţii prin lipsa de supraveghere postprocedurală constituie deficienţă în acordarea asistenţei medicale. 

Dosarul se va judeca la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191