Important! Rezerviştii, chemați la Centrul Militar Județean Prahova!

Important! Rezerviştii, chemați la Centrul Militar Județean Prahova!

APLICARE PREVEDERI LEGE NR. 446/2006 PRIVIND PREGĂTIREA POPULAȚIEI PENTRU APĂRARE!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Începând cu luna octombrie a anului 2023, Centrul militar județean Prahova va demara activitatea de chemare a rezerviștilor în vederea clarificării situației militare. Vă aducem la cunoștință pe această cale faptul că, în conformitate cu prevederile cuprinse la art. 51 din Legea nr. 446/2006, această activitate este o atribuție a centrelor militare, cu caracter de continuitate și nu este influențată în nici un fel de situația de securitate din proximitatea României.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

În acest context, comandantul instituției aduce la cunoștința publicului că, în conformitate cu prevederile Constituției României, cetățenii români au obligația de a apăra România, precum și faptul că în Legea nr 45/1994- Legea apărării naționale a României și în Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, sunt stabilite concret obligațiile autorităților publice și ale cetățenilor privind apărarea națională.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Rezerviștii cărora li se va înmâna ordin de chemare de către personalul Ministerului Afacerilor Interne, cu atribuții în acest sens, au obligația de a se prezenta la data, ora și sediul unității militare specificate în ordinul de chemare pentru a-și îndeplini obligațiile legale prevăzute în ordin.

Rezerviștii care s-au prezentat la sediul unităților militare pot primi, la solicitarea acestora, adeverință pentru motivarea absenței de la locul de muncă.

În acest sens, se aduce la cunoștință personalului militar în rezervă, faptul că refuzul de a primi ordinul de chemare, precum, și neprezentarea la data, ora și locul prevăzute în ordinul de chemare, constituie contravenție, conform art. 80 alin. (1) lit. a) și lit. c) din Legea 446/2006 și se sancționează cu amendă, de la 2 la 6 puncte (neprezentarea la data, ora și locul prevăzute în ordinul de chemare), respectiv, cu amendă de la 8 la 16 puncte (refuzul de a primi ordinul de chemare), conform art. 81 alin. (1) lit. a) și lit. d) din aceleași act normativ. Valoarea unui punct amendă este de 20% din valoarea salariului minim brut pe economie.

Având în vedere cele precizate mai sus, pe această cale, transmitem cetățenilor județului Prahova că nu sunt motive de îngrijorare, că îi așteptăm cu toată disponibilitatea instituțională la sediul unităților militare și îi asigurăm de faptul că această activitate de chemare pentru clarificarea situației militare a rezerviștilor se organizează și se desfășoară cu respectarea legislației în domeniu.

Comunicat Centrul Militar Judetean Prahova

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191